Guvernul Franţei îi critică pe cei de la Liverpool: 30-40.000 de englezi au încercat să intre la meci fără bilet sau cu bilete false

Guvernul Franţei îi critică pe cei de la Liverpool: 30-40.000 de englezi au încercat să intre la meci fără bilet sau cu bilete false

Fanii celor de la Liverpool FOTO EPA-EFE

Ministrul francez al Sporturilor, Amelie Oudea-Castera, a declarat că "30.000-40.000 de persoane" fără bilet sau cu bilete false au încercat să intre fraudulos pe Stade de France la finala Ligii Campionilor, dintre Real Madrid şi Liverpool (1-0).

Ştiri pe aceeaşi temă

Ea a apărat măsurile autorităţilor luate în jurul Stade de France pentru finala Liverpool-Real Madrid din Liga Campionilor, în condiţiile în care incidentele au dus la amânarea startului meciului şi au înfuriat numeroşi fani şi observatori străini. În timpul incidentelor, suporteri ai echipei Liverpool, cu bilete valide, au fost ţinuţi mult timp la coadă sau agresaţi, în special cu gaze lacrimogene.

Chestionat pe acest subiect la RTL, ministrul a vorbit despre "un aflux de suporteri britanici ai clubului Liverpool, fără bilete sau cu bilete falsificate", estimat la circa "30.000-40.000 de persoane".

Oudéa-Castéra şi-a menţinut, astfel, poziţia apărată încă de sâmbătă seară de guvern, când a aruncat cea mai mare parte a responsabilităţii asupra suporterilor englezi.

"Această masă de oameni a încercat forţarea porţilor Stade de France. Totodată, mai mulţi tineri din cartiere au încercat să intre fraudulos", a spus ea, citată de news.ro.

Oficialul a criticat, de asemenea, UEFA pentru că a acceptat, la cererea clubului englez, bilete imprimate pe hârtie şi nu doar emise pe mobil, ceea ce, susţine ea, a contribuit la generarea unui circuit paralel de ticketing.

În ceea ce priveşte prezenţa forţelor de securitate în jurul Stade de France, ea a amintit că acestea "au fost dublate" faţă de un eveniment normal, adică până la 2.000 de poliţişti în jurul stadionului.

"Dar este adevărat că au avut mari dificultăţi în a controla fluxul de spectatori, având în vedere valul considerabil de spectatori în exces şi în condiţii neregulamentare", a adăugat ea.

În timp ce Franţa urmează să găzduiască Cupa Mondială de Rugby în mai puţin de un an şi jumătate, urmată de Jocurile Olimpice şi Paralimpice din 2024, Amelie Oudea-Castera a încercat să dea asigurări că nu vor fi probleme la aceste evenimente: "Suntem capabili să organizăm evenimente sportive majore (...) Franţa are un adevărat know-how în domeniu. Nu sunt îngrijorată, sunt foarte preocupată să învăţăm toate lecţiile din ceea ce s-a întâmplat sâmbătă seara."

Fostă jucătoare de tenis, Amelie Oudea-Castera a înlocuit-o de curând pe Roxana Mărăcineanu, fostul ministru delegat al Sporturilor din Franţa, după ce a fost instalat un nou premier la Hotel Matignon, Elizabeth Borne. Mărăcineanu a făcut parte din guvernul condus de Jean Castex, care a demisionat după alegerile prezidenţiale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările