Fotbalul românesc, în doliu: A murit Paul Popovici, fost mare jucător al celor de la UTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad

Formaţia arădeană a anunţat pe pagina ei oficială decesul unui fost jucător, care a făcut parte din superba generaţie roş-albă din prima parte a anilor ’70.

Potrivit site-ului uta-arad.ro, „Pali“ Popovici a început fotbalul în Oradea natală, unde a jucat pentru Înfrăţirea şi Crişul. UTA l-a dorit în echipă (alături de Attila Kun) cu puţin timp înaintea istoricei duble cu Feyenoord, însă bihorenii s-au opus. Legitimarea valorosului apărător - a jucat pe postul de fundaş stânga - a fost reuşită în iarna lui 1971, iar de atunci Popovici a fost de neînlocuit în banda stângă.

Cu UTA are în palmares un titlu de vicecampion naţional, la capătul sezonului 1971-1972. În acelaşi sezon, a fost protagonist important al parcursul „Bătrânei Doamne“ din Cupa UEFA, parcurs întins până în sferturile de finală, acolo unde arădenii au fost stopaţi de Tottenham.

Şi tot în anul 1972 a jucat în echipa naţională a României.

În 1974, s-a întors la Oradea, promovând cu FC Bihor în Divizia A un an mai târziu, şi a jucat până în 1979, apoi a activat, multă vreme, ca antrenor.

S-a întors cu plăcere la Arad de fiecare dată când fotbaliştii de altădată s-au reunit pentru a rememora clipele de glorie.

Pe 21 iunie, Paul Popovici ar fi împlinit 73 de ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite