Anglia - România se joacă într-un oraş de coşmar pentru fotbalul românesc: FRF a anunţat detaliile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirel Rădoi, actualul selecţioner al României, a fost pe teren, în echipa Stelei, în returul de coşmar cu Middlesbrough
Mirel Rădoi, actualul selecţioner al României, a fost pe teren, în echipa Stelei, în returul de coşmar cu Middlesbrough

După seria partidelor din luna martie, echipa naţională va reveni pe teren abia în iunie, atunci când, în decurs de patru zile, va avea două meciuri amicale.

Pandemia a anulat amicalul Anglia - România în 2020, însă cele două federaţii s-au pus de acord pentru reprogramarea întâlnirii, care va avea loc la data de 6 iunie 2021. 

Dacă data partidei era bătută de mult în cuie, astăzi, s-a anunţat şi locul ei de disputare: Middlesbrough. Vorbim despre oraşul în care Steaua a ratat calificarea în finala Cupei UEFA, în 2006, după un retur halucinant cu echipa locală. 

Ce a anunţat Federaţia Română de Fotbal?

*La începutul lunii iunie, naţionala României va disputa două meciuri amicale, cu Georgia, în ţară, pe 2 iunie, şi cu Anglia, în deplasare, pe 6 iunie.

*Meciul din deplasare cu Anglia se va disputa, în urma deciziei Federaţiei de la Londra, pe stadionul Riverside din Middlesbrough (34.742 locuri). Partida este programată la ora locală 17.00 (19.00 în România), urmând a fi confirmată de UEFA.

*Acum 15 ani, pe acest stadion, cu actualul selecţioner al Angliei, Gareth Southgate, în postura de căpitan al lui Middlesbrough şi actualul nostru selecţioner, Mirel Rădoi, căpitan al roş-albaştrilor, se juca returul semifinalei de Cupa UEFA câştigat de gazde cu 4-2. 

*Înainte de partida cu Anglia, tricolorii vor avea un meci de pregătire în ţară, contra Georgiei, stadionul care îl va găzdui urmând să fie „Ilie Oană“ din Ploieşti. Ora de start a acestui joc va fi comunicată în curând.

*Au trecut deja două decenii de la ultima întâlnire cu Anglia, locul 4 în clasamentul FIFA, calificată la EURO cu 7 victorii şi un singur eşec în preliminarii.

*La EURO 2000, în faza grupelor, tricolorii se impuneau cu 3-2 şi obţineau calificarea în sferturi. Palmaresul în faţa britanicilor este pozitiv. Din 11 întâlniri ne-am impus în 3, alte 6 s-au încheiat la egalitate, iar Anglia a câştigat de două ori.

*Toate succesele noastre au venit în meciuri oficiale, unul în preliminarii şi două la turnee finale. O singură dată britanicii s-au impus în dueluri cu miză, 1-0 la CM 1970 din Mexic.

*Pe primul adversar din luna iunie, Georgia, locul 89 în clasamentul FIFA, l-am întâlnit ultima dată într-un joc de pregătire pentru EURO 2016. A fost 5-1 pentru România, goluri înscrise de Adi Popa, Stanciu, Torje, Keşeru plus un autogol.

*Contra georgienilor au fost 7 meciuri în istorie: 5 dintre ele au fost câştigate de tricolori, celelalte două încheindu-se la egalitate. Golaveraj 19-4 pentru noi!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite