Debut cu stângul pentru CFR Cluj în Conference League: Bălgrădean i-a „îngropat“ pe ardeleni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
balgradean

Campioana României, singura echipă din Liga 1 calificată în grupele unei competiţii europene, a fost învinsă, joi seară, în deplasare, cu scorul de 1-0, de Jablonec, într-un meci din prima etapă a grupei D.

Venirea lui Dan Petrescu pe banca celor de la CFR Cluj nu a adus şi rezultatele aşteptate de conducere. După un prim eşec la Botoşani, ardelenii s-au poticnit şi în Conference League, fiind învinşi de o echipă care se află pe locul 11 în campionatul intern. 

CFR Cluj a făcut o primă repriză foarte slabă în Cehia, cele mai mari ocazii de a deschide scorul fiind ratate de gazde: Plestil (6) a tras peste poartă din poziţie de unu la unu cu Bălgrădean, în timp ce şutul lui Pilar (2o) a fost scos cu un reflex excepţional de portarul român.

Imediat după pauză, în minutul 49, Bălgrădean a comis o gafă de începător şi a ieşit pe sub minge la o centrare de pe partea stângă. Camora a evitat golul cu preţul unui henţ şi a văzut cartonaşul roşu, iar Jablonek a primit şi lovitură de la 11 metri, transformată de Pilar. Paradoxal, CFR a jucat mai bine cu un om în minus, dar nu a reuşit să egaleze, singurele ocazii de gol fiind irosite de Bouhenna (65) şi Costache (90+5)

CFR Cluj: Bălgrădean – Cr. Manea, Burcă, Cestor, Camora – Deac (Boateng ’61), Bordeianu, Culio (Bouhenna ’56) – Omrani, Debeljuh (Păun ’80), Petrila (Costache ’61). Antrenor: Dan Petrescu.

Arbitri: Enea Jorgji – Ridiger Cokaj, Denis Rexha – Eldorjan Hamiti (toţi Albania)

În cealaltă partidă din grupă, Randers şi AZ Alkmaar au terminat la egalitate, scor 2-2. Au marcat: Piesinger ’27, Jensen ’68 / Clasie ’24, Pavlidis ’34.

Etapa a doua programează, la 30 septembrie, meciurile CFR Cluj – Randers şi AZ Alkmaar – Jablonec.

În Conference League, doar formaţiile care termină pe primul loc al clasamentului îşi asigură prezenţa în faza următoare a competiţiei, echipele de pe locul secund urmând să joace meciuri de baraj cu formaţiile de pe locurile 3 din grupele Europa League, învingătoarele urmând să completeze tabloul optimilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite