David Popovici atacă primul mare concurs al verii, la Budapesta: Secretele unui înotător genial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Popovici

Marea speranţă a nataţiei româneşti, David Popovici (17 ani), începe din acest weekend o perioadă foarte încărcată. Pentru că, în trei luni va concura în patru competiţii majore: două Campionate Mondiale şi două Europene.

Prima întrecere majoră va începe din acest weekend, la Budapesta (Ungaria). Pentru că aici, în perioada 18 iunie – 3 iulie, vor avea loc Campionatele Mondiale de seniori. Motiv pentru care David a şi plecat mai devreme de la Târgovişte, înaintea terminării Cupei României, unde a cucerit patru medalii de aur. 

În cadrul Cupei României, Popovici s-a impus în probele de 100 şi 200 metri liber, în bazin de 50 de metri pentru seniori, tineret şi juniori. După aceste rezultate, sportivul de 17 ani are gânduri mari pentru competiţia de la Budapesta. „M-am pregătit intens, nu cred că ar fi un vis prea îndepărtat să spun că vreau să ajung cât mai aproape de cea mai înaltă treaptă a podiumului“, a spus înotătorul român.

După Mondialele de la Budapesta, la începutul lui iulie, David va fi prezent la Europenele de juniori, care vor avea loc, în premieră istorică, în România, la Otopeni. „Acolo, cred că voi concura în mai multe probe, multe ştafete. Îmi doresc să vină foarte multă lume să ne vadă, îmi doresc să dea pe afară bazinul de prieteni şi îmi doresc să-i fac pe toţi cei din tribună să simtă că înoată şi ei lângă mine“, a spus Popovici.

Acesta a dezvăluit ceea ce îl relaxează, dar îl şi „montează”: „Ascult muzică, fie înainte, după sau, uneori, şi în timpul antrenamentului, îmi iau boxa şi o pun pe culoar. Ascult Subcarpaţi foarte des, au melodii care îmi plac, melodii care îmi dau starea potrivită şi melodii pe care le mai şi fredonez în anumite probe lungi“.

Având în vedere că urmează o perioadă competiţională foarte încărcată, David va renunţa... la telefon! „E o detoxifiere foarte bună! Pentru că urmează foarte multe competiţii, cu un program plin şi cred că mediul online nu mă ajută“, a explicat Popovici. 

5 medalii a câştigat David Popovici, anul trecut, la diferite evenimente internaţionale dintre care patru de aur.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite