Dan Petrescu asistă neputincios la un coşmar: Ce se întâmplă la CFR din iulie încoace

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu
Dan Petrescu

Campioana României revine, diseară (ora 19.45, Pro X) în Conference League, acolo unde şansele de calificare sunt minime. În schimb, ardelenii pot pune capăt unei serii groaznice.

Parcursul CFR-ului în Conference League, cu Dan Petrescu pe bancă, reflectă cât de dezamăgitor a fost până acum acest al treilea mandat al tehnicianului de 53 de ani, în Gruia.

Dacă în anii trecuţi, cu „Super Dan“ în frunte, CFR avea rezultate foarte bune în Liga Europa, acum, ajunsă în Conference League, o competiţie mai slab cotată, campioana Ligii I e ca şi eliminată din această întrecere. Iar asta după doar trei etape! Practic, Petrescu n-a reuşit să „resusciteze“ o formaţie aflată în „moarte clinică“ în Europa. Ceea ce reiese şi din bilanţul ardelenilor: nicio victorie în ultimele şapte meciuri europene! CFR a câştigat ultima partidă continentală la 28 iulie, 2-0 cu Lincoln Red Imps (Gibraltar), în turul II preliminar al Ligii Campionilor. De atunci, au fost două remize şi cinci înfrângeri!

Problema e că perspectivele clujenilor nu sunt tocmai bune nici acum, înaintea partidei cu AZ Alkmaar. În primul rând, olandezii sunt pe val, având şase victorii în ultimele şapte meciuri oficiale, printre care şi un 1-0, în Gruia. Apoi, CFR are probleme importante de lot: foarte probabil, va juca fără Mike Cestor şi Billel Omrani, diseară, amândoi având probleme medicale. Presat de aceste absenţe, Petrescu a fost obligat să-l reprimească în lot pe atacantul Gabriel Debeljuh, la scurt timp după ce l-a exclus din echipă din motive disciplinare.

Conference League, grupa D

Astăzi

AZ Alkmaar - CFR Cluj 19.45, Pro X

Randers - Jablonec 19.45

Clasament

1. AZ Alkmaar 3 2 1 0 4-2 7

2. Jablonec 3 1 1 1 3-3 4

3. Randers 3 0 3 0 5-5 3

4. CFR Cluj 3 0 1 2 1-3 1

*Prima clasată merge în optimi, iar locul 2 va ajunge în play-off.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite