„Cutremur“ la Paris: Messi, pe picior de plecare, Mbappe, ca şi pierdut. PSG stă pe un butoi cu pulbere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lionel Messi
Lionel Messi

Se strică treaba la PSG, în ciuda milioanelor pompate de Qatar Sports Investments în conturile clubului. Fanii cer plecarea preşedintelui Nasser Al-Khelaifi şi au huiduit vedetele echipei, în frunte cu Messi, care se pregăteşte să-şi facă bagajele.

Proiectul costisitor de la Paris Saint-Germain dă semne tot mai vizibile de prăbuşire! Pentru că, în mod evident, rezultatele n-au nicio legătură cu obiectivele propuse.

Primul mare rateu a venit, la finalul sezonului trecut, când PSG a „reuşit“ să piardă titlul, în detrimentul celor de la Lille! O contraperformanţă şocantă, având în vedere loturile celor două grupări şi banii cheltuiţi pe salarii. Practic, PSG a izbutit să se claseze pe locul 2 într-o cursă în care a alergat singură, dacă ţinem cont de ce jucători au parizienii şi cine a evoluat pentru campioana Lille. 

Acum, scânteia care a produs „explozia“, la Paris, a fost eliminarea din optimile Ligii Campionilor, după o „dublă“ de coşmar cu Real Madrid: 2-3, la general. 

În acest moment, soarta antrenorului Mauricio Pochettino (50 de ani) pare deja pecetluită, el urmând să fie schimbat, în vară, cu Zinedine Zidane (49 de ani). Aproape sigur însă, tehnicianul argentinian nu va fi pleca singur de pe „Parc des Princes“. Pentru că, prin intermediul unui comunicat oficial, suporterii PSG au cerut „schimbări majore“, începând cu îndepărtarea preşedintelui Nasser Al-Khelaifi din funcţie.

Şi de furia suporterilor n-au scăpat nici vedetele PSG-ului. Neymar şi Messi au fost printre jucătorii huiduiţi, duminică seară, în victoria de acasă cu ultima clasată Bordeaux, scor 3-0 (Mbappe 24, Neymar 52, Paredes 61). În aceste condiţii, presa internaţională a speculat deja că Messi, o umbră a jucătorului care făcea legea pe teren, la Barcelona, îşi doreşte chiar revenirea pe „Camp Nou“ din vară.

Oricum, şi dacă n-ar ajunge înapoi la Barcelona, Messi are mereu varianta Major League Soccer (MLS). Vorbim despre campionatul american de fotbal unde, în trecut, au fost luaţi jucători de elită, precum Ibrahimovici şi Beckham, tocmai pentru ca sportul-rege să fie promovat cât mai intens în SUA.

Cum Messi e pe picior de plecare, iar despre Mbappe se spune că a semnat deja cu Real Madrid, rămâne de văzut cum va arăta PSG din următoarea stagiune. Până atunci, e clar că parizienii vor lua titlul, în condiţiile în care au un avans de 15 puncte faţă de locul 2. Vorbim însă despre o performanţă amară, care nu va împiedica valul de plecări în pauza competiţională.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite