Coşmarul lui Halep, trimis acasă: Alte două foste campioane de Grand Slam, eliminate la Melbourne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jelena Ostapenko, în cădere liberă după finala câştigată la Paris, în 2017
Jelena Ostapenko, în cădere liberă după finala câştigată la Paris, în 2017

Ca de obicei, favoritele cad pe capete în proba feminină, pe când la masculin, de cele mai multe ori, jucătorii mai bine clasaţi îşi respectă statutul şi avansează până în fazele superioare ale competiţiilor majore.

Australian Open 2021 a început cu o „bombă“, luni dimineaţă, după cum „Adevărul“ a scris aici. Şi eliminarea suferită de Angelique Kerber (25 WTA) a fost urmată, astăzi, de alte două rezultate la care puţini oameni s-ar fi aşteptat.

Mai întâi, Victoria Azarenka (13 WTA), cu două titluri la Melbourne, câştigate în 2012 şi 2013, a părăsit şi ea competiţia din acest an. Sportiva din Belarus, în vârsta de 31 de ani, a suferit un eşec neaşteptat, mai ales că, în 2020, a jucat finala la US Open. Din păcate pentru ea, astăzi, Vica a acuzat probleme medicale, în meciul cu americanca Jessica Pegula (61 WTA), şi a fost învinsă, în minimum de seturi, scor 5-7, 4-6.

Jelena Ostapenko (47 WTA), fostă campioană la French Open 2017, a fost şi ea trimisă acasă, după partida disputată, marţi, în turul I. Sportiva din Letonia a fost învinsă, ce-i drept, de o adversară mai bine clasată, Karolina Muchova (27 WTA). Aceasta s-a impus în minimum de seturi: 7-5, 6-2.

După ce a câştigat French Open 2017 în faţa Simonei Halep, Ostapenko a avut 13 prezenţe în turneele majore. O dată a atins sferturile la Wimbledon 2017, apoi a avut o semifinală la All-England Club, în 2018. În rest, n-a depăşit turul III la niciun Grand Slam!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite