Cehia, decizie dură: Ce se întâmplă cu fotbalul după ce un jucător s-a îmbolnăvit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Stanciu a câştigat titlul în Cehia cu Slavia Praga
Nicolae Stanciu a câştigat titlul în Cehia cu Slavia Praga

În Liga I, avem, în acest moment, 33 de cazuri active de coronavirus la Dinamo (21), CFR (11) şi Craiova (1), dar sezonul va continua. În schimb, în Cehia, s-a luat o hotărâre drastică.

Coronavirus dă peste cap fotbalul şi schimbă regulile şi sistemele competiţionale din mers! Astăzi, avem un nou exemplu în acest sens, în Cehia.

După cum ne-a dezvăluit jurnalistul David Čermák, play-out-ul primei ligi tocmai s-a încheiat, deşi mai erau două runde de jucat! Motivul? Un fotbalist de la formaţia Oprava, locul 5 din 6 în play-out, a testat pozitiv pentru COVID-19. Drept urmare, potrivit protocoalelor sanitare din Cehia, întreaga echipă a celor de la Oprava trebuie să fie izolată pentru 14 zile.

Această măsură înseamnă că, la capătul celor două săptămâni, nu va mai fi nicio fereastră liberă pentru ca ultimele două runde din play-out să se joace pe teren.

Astfel, play-out-ul a fost îngheţat definitiv, nicio echipă nu va retrograda şi două formaţii vor promoa din eşalonul secund.

În următoarea stagiune, prima ligă din Cehia va avea 18 echipe, cu două mai multe decât în ediţia care tocmai s-a încheiat.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite