Ce meci superb ne aşteaptă: Astăzi se joacă finala Mondialului de rugby, Anglia - Africa de Sud! Cine transmite partida

0
Publicat:
Ultima actualizare:
rugby

Fanii sportului cu balonul oval numără minutele în aşteptarea ultimului meci al competiţiei supreme care se joacă în Japonia.

Anglia şi Africa de Sud se întâlnesc din nou în finala Cupei Mondiale după ce au mai jucat cu trofeul pe masă şi în 2007, în Franţa, când s-au impus sud-africanii, scor 15-6. 

Africa de Sud a câştigat de două ori trofeul, în 1995 şi 2007, în timp ce englezii au triumfat o singură dată, în 2003. Anglia, singura echipă din emisfera nordică devenită campioană mondială, a mai jucat şi alte două finale, în 1991 şi 2007.

Antrenorul echipei „Trandafirilor”, Eddie Jones, este încrezător că băieţii săi pot scrie istorie. „Nu am nicio îndoială că Africa de Sud va veni peste noi, dar noi ne vom duce peste ei şi mai tare. Suntem încrezători şi vom juca fără teamă. Ţineţi-vă bine de scaune, este ultimul hop al rollercoaster-ului”, a declarat tehnicianul britanicilor. Rassie Erasmus, antrenorul Africii de Sud, ştie că echipa sa este cotată cu şansa a doua, dar nu . „Englezii sunt foarte puternici şi mă aştept să se prezinte cu noi exact ca în meciul cu Noua Zeelandă, prestaţie care a fost din altă dimensiune. Nu am mai vazut de mult timp o echipă a Angliei atât de bine pregătită fizic şi trebuie să dăm totul pentru a ne putea ridica la nivelul lor”, a spus Erasmus. 

Englezii s-au calificat în finală după o prestaţie excepţională în semifinale, unde au eliminat marea favorită şi câştigătoarea ultimelor două ediţii ale Cupei Mondiale, Noua Zeelandă (19-10), în timp ce Africa de Sud a avut mult de furcă cu Ţara Galilor (19-16).

În finala mică, vineri, Noua Zeelandă a învins Ţara Galilor, 40-17 (28-10). 

Meciul începe la ora 11.00 şi e transmis de TVR.

Anglia: Elliot Daly; Anthony Watson, Manu Tuilagi, Owen Farrell, Jonny May (foto); George Ford, Ben Youngs; Mako Vunipola, Jamie George, Kyle Sinckler; Maro Itoje, Courtney Lawes; Tom Curry, Sam Underhill, Billy Vunipola.

Rezerve: Luke Cowan-Dickie, Joe Marler, Dan Cole, George Kruis, Mark Wilson, Ben Spencer, Henry Slade, Jonathan Joseph.

Africa de Sud: Willie le Roux; Cheslin Kolbe, Lukhanyo Am, Damian de Allende, Makazole Mapimpi; Handre Pollard, Faf de Klerk; Tendai Mtawarira, Bongi Mbonambi, Frans Malherbe; Eben Etzebeth, Lood de Jager; Siya Kolisi, Pieter-Steph du Toit, Duane Vermuelen.

Rezerve: Malcolm Marx, Steven Kitschoff, Vincent Koch, RG Snyman, Franco Mostert, Francois Louw, Herschel Jantjies, Frans Steyn.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite