„Caz de forţă majoră“. Primul club din România care a desfăcut contractele tuturor sportivilor din cauza COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corona Braşov, primul club care ia măsuri extreme din cauza pandemiei de coronavirus.
Corona Braşov, primul club care ia măsuri extreme din cauza pandemiei de coronavirus.

Clubul Corona Braşov este prima victimă a pandemiei de coronavirus. „Gazeta Sporturilor“ dezvăluie că şefii clubului au dispus desfacerea tuturor contractelor de muncă ale sportivilor şi angajaţilor, invocând „caz de forţă majoră“ din cauza pandemiei de coronavirus.

Clubul Sportiv Municipal din Braşov s-a confruntat la finalul anului trecut cu un scandal de dopaj care a avut în prim-plan echipa feminină de handbal, din cauza folosirii unei proceduri de recuperare cu laser intravenos.

În acest moment însă, Corona Braşov devine primul club care ajunge la un pas de a se închide. „Gazeta Sporturilor“ anunţă că conducerea clubului a luat decizia încetării unilaterale a contractelor angajaţilor, în baza unui act emis pe data de 18 martie, care a ieşit la iveală abia luni. Ulterior, într-o şedinţă extraordinară, marţi dimineaţă, s-ar fi revenit asupra desfacerii unor contracte - în proporţie de aprximativ 20% şi în regim preferenţială susţin surse din rândul nemulţumiţilor - urmând ca cei reabilitaţi să aibă contractele modificate şi primească 75% din salariu. Sursa citată publică declaraţiile unor angajaţi ai clubului, sub protecţia anonimatului: „Decizia am aflat-o luni seară, a picat ca o lovitură de ciocan. După ce că suntem panicaţi de ceea ce se întâmplă în ţară şi în lume, am primit acel mail otrăvit prin care eram anunţaţi că suntem daţi afară, pe caz de forţă majoră! Hoc, poc, trosc! Salariul de la Corona era singura sursă de venit într-o perioadă când nu poţi să ieşi afară să munceşti, să-ţi câştigi pâinea.”

Clubul Corona Braşov are peste 1000 de sportivi, în nouă secţii - handbal, hochei, schi biatlon, patinaj artistic, patinaj viteză, polo, nataţie, scrimă şi fotbal.

„Gazeta Sporturilor“ precizează că, până la această oră, conducerea clubului Corona Braşov nu a putut fi contactată. Reprezentanţi ai Primăriei Braşov au anunţat că situaţia va fi analizată, monitorizată şi reevaluată în continuare. Toate dezvăluirile pot fi citite aici.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite