Câştigătorul Maratonului de la Viena, descalificat pentru că a alergat cu o încălţăminte ce nu corespundea regulamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Derara Hurisa trecând linia de final a Maratonului de la Viena FOTO AFP
Derara Hurisa trecând linia de final a Maratonului de la Viena FOTO AFP

Câştigătorul maratonului de la Viena, etiopianul Derara Hurisa, a fost descalificat pentru că nu a avut încălţămintea potrivită.

Derara Hurisa a trecut primul linia de final a Maratonului de la Viena, desfăşurat duminică.

Atletul etiopian a parcurs distanţa de puţin peste 42 de kilometri în 2 ore, 9 minute şi 22 secunde, fiind urmat la doar trei secunde de kenyanul Leonard Langat.

Declarat iniţial câştigător, Derara Hurisa a fost apoi descalificat. Motivul: a alergat cu o încălţăminte a cărei talpă este mai groasă cu un centimetru decât permite regulamentul.

„Talpa pantofilor de alergare nu trebuie să fie mai groasă de patru centimetri, însă Hurisa a folosit un model care are o grosime a tălpii de cinci centimetri”, au precizat organizatorii Maratonului de la Viena într-un comunicat.

În aceste condiţii, Leonard Langat a fost declarat învingător, urmat de etiopianul Betesfa Gethun şi de conaţionalul său Edwin Kosgei.

Aproximativ 26.000 de alergători au participat la ediţia din acest an a maratonului de la Viena, anulat anul trecut din cauza pandemiei de COVID-19.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite