Boloni a furnizat ştirea zilei în Belgia: Decizie neaşteptată luată după trei ani

Boloni a furnizat ştirea zilei în Belgia: Decizie neaşteptată luată după trei ani

Ladislau Boloni se află în aceste zile în Belgia în aşteptarea unei decizii privind finala cupei

Tehnicianul de 67 de ani a avut un sezon foarte bun la Antwerp în care a încheiat pe locul 4 al unui campionat suspendat definitiv din cauza pandemiei şi a dus echipa în finala Cupei Belgiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ladislau Boloni şi-a făcut o carieră de antrenor serios în fotbal, unul pe care orice echipă se poate baza pe termen lung. Inclusiv când a activat în zona arabă, unde e foarte greu să rezişti mult timp la o formaţie, Boloni a rămas la Al-Khor (Qatar), între iunie 2012 - iunie 2015. A urmat un episod de tristă amintire la Al-Ittihad (iulie - noiembrie 2015), în Arabia Saudită, însă apoi revenirea în Europa a fost una de succes pentru tehnicianul român.
 
În iulie 2017, Boloni a preluat Antwerp, imediat după ce echipa promovase în prima ligă după mulţi ani în eşaloanele inferioare. Şi, sub comanda fostului selecţioner, Antwerp a crescut de la un sezon la altul! Iată clasările din campionat, în timpul sezonului regulat:
 
*2017-2018: Locul 8 din 16
 
*2018-2019: Locul 6 din 16
 
*2019-2020: Locul 4 din 16
 
Mai mult, în actuala stagiune, Antwerp a prins şi finala Cupei Belgiei pe care ar trebui să o joace cu campioana Club Brugge. Partida ar fi trebuit să aibă loc la 22 martie, însă s-a amânat pentru o dată nestabilită deocamdată, în contextul în care pandemia a oprit fotbalul în Belgia, iar campionatul s-a şi încheiat definitiv.
 
Doar că după anunţul făcut de Boloni în publicaţia belgiană „De Gazet van Antwerpen“ sunt şanse mari ca tehnicianul român să nu mai fie la Antwerp dacă şi când meciul din cupă se va reprograma. „Nu cred că vom merge mai departe. Am ajuns la un punct în care următoarea etapă ar fi atacarea titlului, iar acest lucru reclamă o altă filosofie. Nu cred că putem progresa în acest moment“, a declarat Boloni.
 
Din declaraţia sa reiese că Antwerp nu poate face pasul la nivelul următor al investiţiilor necesare pentru a ataca titlul. Inclusiv în actuala stagiune au apărut informaţii potrivit cărora Boloni ar fi fost ameninţat cu demisia de conducerea clubului Antwerp după o serie de rezultate mai puţin bune. Se întâmpla în noiembrie, iar atunci s-a spus că soarta lui Boloni la Antwerp a depins de un meci, acasă, cu Club Brugge, echipă neînvinsă în acel moment. Boloni a câştigat acel meci, în mod dramatic, scor 2-1, după care a legat o serie de 13 jocuri fără înfrângere dintre care nouă au fost câştigate.
 
CITEŞTE ŞI:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: