Becali „fierbe“: Câţi bani trebuie să aloce după ce a fost obligat să facă o echipă de fete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finanţatorul FCSB a spus, în mod repetat, că nu e interesat de fotbalul feminin, având şi un discurs lipsit de eleganţă pe această temă. În cele din urmă însă, a fost nevoit să cedeze şi să aloce un buget, începând din sezonul viitor.

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a decis ca, începând din sezonul 2020-2021, toate echipele din Liga I au obligaţia de a avea şi o formaţie de fete. Vorbim despre o grupare cu minimum 20 de sportive, care va evolua în Campionatul Naţional U15.

FCSB, prin vocea lui Gigi Becali, a contestat vehement această decizie, mergând până la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. Aici însă, contestaţia roş-albaştrilor a fost respinsă, aşa că a rămas cum a hotărât FRF: Becali, ca finanţator de echipă de Liga I, trebuie să aloce un buget şi pentru o formaţie de fete.

Ceea ce FCSB a şi făcut deja, potrivit informaţiilor furnizate de AntenaSport. Concret, FCSB a semnat contracte cu jucătoarele de la Fair Play Bucureşti. Ele vor evolua cu stema FCSB-ului pe piept, începând din noua stagiune. Şi vor beneficia de un buget minuscul, de doar 10.000 de euro! Gigi Becali le-a transmis subalternilor săi că nu e dispus să cheltuiască nici măcar un cent în plus peste această sumă.

Chiar şi aşa, antrenorul şi jucătoarele echipei achiziţionate de Becali sunt bucuroşi că vor purta tricourile FCSB-ului, după cum au povestit pentru AntenaSport.

Ce au spus cei de la Fair Play Bucureşti, viitoarea FCSB?

*Ion Bărbăcioiu (antrenor): Ne-au contactat mai multe cluburi sportive. Cei mai interesaţi au fost cei de la FCSB. Se vor mândri fetiţele astea că poartă FCSB în piept. Ele nici firimiturile de la masa bogaţilor nu le culeg. Vin şi joacă de plăcere. Eu cred în fetele astea, mai tare ca-n orice! Cred că în câţiva ani vor umple stadioanele în România. Ele deja se bat de la egal la egal cu băieţii.

*Alexandra Lăzărean (jucătoare): Simt o mândrie foarte mare. FCSB e clubul cu care ţin de când eram mică. Toata familia mea ţine cu FCSB şi sper că o să fie bine. Unul dintre preferaţii mei ar fi Dennis Man.

*Valentina Petre (jucătoare): O să-i demonstrăm domnului Gigi Becali ceea ce avem noi de demonstrat şi, cu ajutorul lui, cu ajutorul lui Dumnezeu, o să facem ceea ce ne-am propus. Am demonstrat că sportul rege, care era al băieţilor, acum, în ultimii ani e dominat de fete.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite