Americanii „tremură“: Când vor fi loviţi de valul doi şi ce pot pierde din acest motiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anthony Fauci a lăsat de înţeles că apariţia valului doi e inevitabilă
Anthony Fauci a lăsat de înţeles că apariţia valului doi e inevitabilă

Cel mai reputat specialist în boli infecţioase din Statele Unite, doctorul Anthony Fauci, a făcut un anunţ sumbru, cu o consecinţă dureroasă pentru americanii de rând.

Restricţiile au fost relaxate în Statele Unite, chiar dacă rata îmbolnăvirii cu COVID-19 rămâne una extrem de ridicată. Cifrele vorbesc de la sine: joi, au fost raportate 27.924 de cazuri noi şi 747 de decese. 

Chiar dacă oficialii ţării au spus deja că nu se mai pune problema reinstaurării unor măsuri de izolare totală impuse populaţiei, deoarece efectele economice vor fi catastrofale, e clar că anumite restricţii vor exista, la un moment dat. Şi îi vor nemulţumi pe oamenii de rând. Ceea ce reiese şi din ultima declaraţie făcută de Anthony Fauci, imunologul care conduce Institutul Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din Statele Unite.

Întrebat de CNN despre posibilitatea începerii campionatului de fotbal american (NFL), conform programării, la 10 septembrie, Fauci a făcut o afirmaţie alarmantă.

„Dacă jucătorii sunt ţinuţi într-o <<bulă>>, izolaţi de restul comunităţii şi testaţi, aproape zilnic, sezonul poate începe. În caz contrar, va fi foarte greu să vedem fotbal, în această toamnă! Dacă va fi un val doi, un scenariu foarte probabil, care va fi complicat şi de sosirea sezonului de gripă, e posibil să n-avem fotbal în acest an“, a spus Fauci. Iar declaraţia sa a provocat deja valuri în Statele Unite, ţară în care NFL e o competiţie sfântă!

Pregătirile pentru noul sezon vor începe la 22 iulie, iar meciul „Hall of Fame“ e programat pentru 6 august. Dacă totul va decurge conform planului, celebrul Super Bowl se va juca la 7 februarie 2021, la Tampa (Florida). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite