Şumudică, savuros: Ce a putut să zică, după ce echipa sa a ratat victoria în minutul 90+6

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Şumudică, pe val în Turcia
Marius Şumudică, pe val în Turcia

Declarat antrenorul anului în Turcia, românul face minuni cu Gaziantep şi stă excelent în clasament, peste formaţii mult mai puternice, precum Fenerbahce sau Istanbul Başakşehir.

În weekend, echipa românului a obţinut un singur punct în deplasarea de la Erzurum BB, 1-1, fiind egalată in extremis, în minutul 90+6, din penalty, şi a ratat şansa de a urca provizoriu pe primul loc în clasamentul din prima ligă din Turcia. 

Lovitura de la 11 metri dictată în prelungiri a fost acordată foarte uşor, după ce Djilobodji a pus braţele pe spatele unui adversar, motiv de multiple proteste şi controverse, atât pe teren, cât şi după terminarea meciului. 

De altfel, Şumudică nu a ratat ocazia de a ironiza încă o dată arbitrajul. „Părerea mea despre VAR s-a schimbat, a stricat fotbalul. O să vorbesc cu producătorul de echipament, de la următorul meci să avem şorturi cu buzunare. Jucătorii mei să joace cu mâinile în buzunare. N-o să îşi mai scoată mâna din buzunar. Dacă pierdem, pierdem, asta e, o s-o facem cu mâinile în buzunare. S-a dat un fault ca la baschet, dar nu mai vorbesc, că dacă vorbesc mult, o să mă suspende şi nu vreau să văd meciurile din tribună“, a declarat antrenorul român, imediat după finalul partidei.

Pentru meciul cu Erzurum, Alexandru Maxim a fost suspendat, în timp ce Alin Toşca a fost integralist în defensiva oaspeţilor. 

Serie fantastică 

Acest rezultat a întrerupt seria de 4 victorii consecutive în SuperLig, 5 în toate competiţiile, ale celor de la Gaziantep. Formaţia pregătită de român nu a mai cunoscut gustul înfrângerii de aproape patru luni, mai exact din 12 septembrie, interval în care a adunat 8 victorii şi 8 rezultate de egalitate.

Antrenorul anului în Turcia

Şumudică a fost ales antrenorul anului în Turcia de către publicaţia locală Futbol Arena, românul devansând nume importante, precum Fatih Terim, de la Galatasaray, sau Sergen Yalcin, de la Beşiktaş.

„Sunt foarte bucuros! Până la urmă, cu astea rămâi, pentru că banii vin şi se duc. Sunt foarte mulţi antrenori care muncesc, dar nu pot fi toţi premiaţi, normal. Iar când tu te afli printre cei votaţi înseamnă că munca îţi este răsplătită. Le mulţumesc celor din fotbalul din Turcia pentru această onoare pe care mi-au făcut-o“, a declarat antrenorul român, pentru digisport.ro.

Turcia, primele 5 locuri

1. Beşiktaş 31 de puncte (15 meciuri)

2. Alanyaspor 30 de puncte (16 meciuri)

3. Galatasaray 30 de puncte (15 meciuri)

4. Gaziantep 28 de puncte (15 meciuri)

5. Hatayspor 27 de puncte (15 meciuri)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite