Începe Mondialul de handbal: România joacă, astăzi, primul meci, însă e desconsiderată de specialişti

Începe Mondialul de handbal: România joacă, astăzi, primul meci, însă e desconsiderată de specialişti

Cristina Neagu

România, rămasă fără jucătoarele de la Corona Braşov, şi cu Cristina Neagu departe de forma ei optimă, atacă Mondialul din Japonia (30 noiembrie – 15 decembrie) cu mari emoţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nici că nu se putea o perioadă mai agitată pentru fetele de la echipa naţională înaintea unui turneu major
 
De parcă nu erau suficiente rezultatele dezamăgitoare cu care SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti au încheiat prima fază din grupele Ligii Campionilor, plus recuperarea îngreunată a Cristinei Neagu, că a venit şi scandalul de dopaj de la Corona Braşov, exact înaintea plecării naţionalei spre Japonia. Drept urmare, în doar 24 de ore, România a trebuit să renunţe la toate handbalistele de la această echipă care fuseseră convocate de Tomas Ryde: Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Bianca Bazaliu şi Daria Bucur.
 
În aceste condiţii, nu e de mirare că, potrivit caselor de pariuri, cota României la trofeu s-a prăbuşit, naţionala ajungând să aibă a 10-a şansă în viziunea bookmakerilor! Din păcate, nici rezultatele înregistrate în Japonia, în cele două meciuri amicale dinainte de Mondial, n-au fost tocmai dătătoare de speranţe. Mai întâi, a fost o victorie la limită cu vicecampioana Japoniei, Opron (scor 25-23) şi apoi o înfrângere categorică în faţa Olandei (scor 23-32).
 
Astfel, aşteptările sunt realiste şi nu se leagă de câştigarea unei medalii, mai ales că, oricum, în ultimii 44 de ani, fetele au ajuns doar de două ori pe podiumul mondial. A fost argintul din 2005 şi apoi bronzul din 2015. La ultima ediţie, România, singura naţională care a fost prezentă la toate turneele finale ale Mondialului, a terminat doar pe 10. „Pot să garantez că vom face tot ce ţine de noi ca naţionala să se claseze cât mai sus. Obiectivul la Campionatul Mondial e ocuparea unuia dintre locurile 1-6. Dar, dacă ajungem la turneele preolimpice, printr-o clasare pe locurile 1-8 e, de asemenea, foarte OK“, a spus preşedintele FRH, Alexandru Dedu.
 
Iar selecţionerul Tomas Ryde a avertizat, inclusiv după ultimul amical, cel cu Olanda, că Neagu (31 de ani), care a avut 105 goluri la ultimele două ediţii ale Mondialului, are, în continuare, probleme medicale. „În atac, trebuie să ne dăm seama cum s-o integrăm pe Cristina în echipă, a mai resimţit dureri la genunchi, trebuie să vorbim cu ea, să vedem ce facem“, a spus Ryde.
 
În ciuda acestor probleme, Cristina Vărzaru, fostă jucătoare de naţională şi actualmente secretar general în cadrul FRH, e optimistă: „Ni s-a cântat de multe ori prohodul, de-a lungul anilor, dar am refuzat întotdeauna să murim. Echipa asta naţională de fete a României a găsit întotdeauna puterea să se adune şi să iasă cu bine din foarte multe situaţii grele“.
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
 
 
 
 
Meciurile României din grupa C
 
*Astăzi, ora 11.00: Spania
 
*Mâine, ora 11.00: Senegal
 
*Marţi, ora 12.00: Kazahstan
 
*Miercuri, ora 08.00: Muntenegru
 
*Vineri, ora 12.00: Ungaria
 
Meciurile sunt transmise, în direct, de Digi Sport, Telekom Sport şi LookPlus
 
Primele trei clasate din fiecare grupă ajung în Main Round
 
 
Lotul României
 
*Portari: Diana Ciucă (Vâlcea), Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Yuliya Dumanska (Vâlcea)
 
*Extreme stânga: Cristina Florica (Vâlcea), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău)
 
*Interi stânga: Cristina Neagu, Gabriela Perianu (ambele CSM Bucureşti), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare)
 
*Centri: Elena Dache (Dunărea Brăila), Laura Pristaviţă (Gloria Bistriţa), Mădălina Zamfirescu (Vâlcea)
 
*Inter dreapta: Patricia Vizitiu (SCM Craiova)
 
*Extreme dreapta: Aneta Udrişitioiu (Dunărea Brăila), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare)
 
*Pivoţi: Raluca Băcăoanu (Vâlcea), Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (CSM Bucureşti)
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările