Încă un caz de COVID-19 în Liga 1. Reacţiile FRF şi LPF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
fotbal

Arbitrul Iulian Călin, în vârstă de 33 de ani, a fost depistat pozitiv cu coronavirus, la trei zile după ce a arbitrat un meciul de Liga 1 dintre Academica Clinceni şi Sepsi (1-0), a anunţat Antena Sport.

Întreaga brigadă de arbitri de la acel meci, completată de Mircea Grigoriu si Andrei Constantinescu a fost plasată în carantină, anunţă gsp.ro. Grigoriu ar fi trebuit să arbitreze la meciul dintre FCSB şi Botoşani, însă a fost retras.

În consecinţă, Federaţia Română de Fotbal a transmis, prin intermediul unui comunicat, că Iulian Călin nu va mai arbitra până la finalul sezonului, ca măsură de precauţie. Iată ce a transmis FRF:

* Un arbitru a fost depistat pozitiv în urma testărilor efectuate în ultimele zile. Arbitrul depistat pozitiv a fost retras de la delegări împreună cu toată brigada sa şi nu va mai fi delegat în acest final de sezon. De asemenea, colegii săi au intrat în izolare, urmând ca luni să repete testele. Lotul pentru Liga 1 şi meciurile ce urmează a se disputa în Liga 2 cuprinde 70 de arbitri. Aceştia au efectuat până acum trei teste, de la începutul lunii iunie şi până în prezent. Costurile acestor testări sunt suportate integral de Federaţia Română de Fotbal.

Potrivit gsp.ro, Justin Ştefan, secretar general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a exclus posibilitatea ca vreun meci din Liga 1 să fie amânat, însă cere modificarea protocolului de testare a arbitrilor: „Suntem în legatură permanentă cu Comisia Centrală a Arbitrilor. În acest moment nu se pune problema amânării vreunui meci din Liga 1, cât timp nu avem niciun club implicat în vreo ancheta epidemiologică. Pentru a fi considerat contact, potrivit legislaţiei din România, trebuie să fi stat faţă în faţă la o distanţă mai mică de 2 metri pentru cel puţin 15 minute. Ceea ce nu se întâmplă în cazul interacţiunii dintre arbitri si jucători în cazul unui meci de fotbal. Cred ca ar fi fost mult mai bine ca arbitrii să se testeze şi ei cu două zile înainte de meciul la care sunt delegaţi, asa cum se întâmplă în cazul observatorilor LPF, şi nu din 14 in 14 zile aşa cum a stabilit comisia medicala a FRF”.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite