2011, un an negru pentru Cornel Dinu. Şi-a pierdut soţia, prietenul cel mai bun şi a suferit o operaţie pe cord!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cornel Dinu (63 de ani) a avut parte de cel mai greu an din viaţa sa. Mai întâi şi-a pierdut cel mai bun prieten, care i-a fost şi naş de cununie, Fănuş Neagu, apoi a suferit o operaţie extrem de dură, pe cord deschis, pentru ca finalul lui 2011 să-l pună practic la pământ pe Mister, odată cu trecerea în nefiinţă a soţiei sale, Silvia.

Ce o fi acum în sufletul lui Cornel Dinu, numai el ştie. Există o vorbă din popor, potrivit căreia. „Dumnezeu îi dă fiecăruia cât poate duce“. Oare cât mai trebuie să ducă şi Cornel Dinu, după ce în acest an, de finalul căruia ne mai despart câteva zile, a avut parte numai de necazuri.

Mai întâi, în luna mai „Procurorul“ şi-a pierdut cel mai bun prieten şi naş de cununie totodată, Fănuş Neagu. „Odată cu Fănuş a murit şi o mare parte din mine. Ne ştiam din 1967, când la barul Melody ne-a oferit cadou mie şi Mopsului (n.r. regretatul internaţional Florea Dumitrache) o cutie cu bomboane fondante. De atunci am rămas cei mai buni prieteni din lume. Fănuş m-a cununat cu Silvia şi mi-a botezat fiul, pe Corneluş. El şi scriitorul Ion Băieşu erau rezervoarele mele de umor, de candoare, de bunătate. Fănuş a fost cel mai bun şi cel mai modest om din lume; a fost un geniu al neamului românesc, al frazei, un tip cu o cultură şi cu o sete de cunoaştere fără egal", spunea Dinu pentru „Adevărul".

Apoi, Dinu a trecut în iulie din nou prin momente extrem de grele, fiind operat pe cord. El a fost supus unei intervenţii de by-pass coronarian. „Emoţiile le-am avut când jucam, sunt şi acum, dar mai puţin pentru că încerc să-mi controlez emoţiile. Am această capacitate. Emoţii mai multe au fost aici, pe patul de spital, pentru că era ceva cu care nu eram obişnuit. L-am văzut pe domnul doctor operând pe cord deschis, în 2000, şi nu credeam că mi se va întâmpla şi mie“, a spus Dinu, în august în ziua în care a fost externat.

La 16 septembrie, Dinu a părăsit spitalul iar a doua zi fiul său, Corneluş, s-a căsătorit. A fost singurul moment fericit al familiei Dinu.

Au urmat apoi complicaţiile privind starea de sănătate a Silviei Dinu, care a încetat din viaţă în această dimineaţă.

UPDATE A murit soţia lui Cornel Dinu! Avea 63 de ani
Cornel Dinu: „Abia mai am inimă să trăiesc! A suferit mult, săraca"
Dramă în familia Dinu: La începutul lunii, Silviei îi fusese amputat al doilea picior!
Monica Pop despre Silvia Dinu: „Un astfel de om se naşte probabil odată la un secol"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite