Ursul care a urmărit un schior pe pârtia din Predeal a fost relocat în vestul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto news.ro
Foto news.ro

Ursul care, săptămâna trecută, a urmărit un schior pe o pârtie din Predeal a fost relocat, vineri, pe un fond cinegetic din vestul ţării, unde să aibă destul spaţiu pentru a nu interacţiona cu oamenii.

Ministerul Mediului a arătat că, vineri seară, a fost capturat ursul care, în urmă cu câteva zile, a pătruns pe pârtia de ski din Predeal.

"În cursul dimineţii de astăzi, gestionarul fondului de vânătoare - Regia Pădurilor Kronstadt - a realizat demersurile necesare obţinerii acordului de relocare de la MMAP, care a fost emis cu celeritate. Operaţiunea s-a derulat fără incidente şi sub atenta supraveghere a Jandarmeriei Montane, specialiştii de la INCDS „Marin Drăcea” reuşind să captureze exemplarul de trei ani fără să fie nevoie de tranchilizare", au explicat reprezentanţii Ministerului, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestora, tânărul urs se află deja în drum spre un fond cinegetic din vestul ţării, unde va fi relocat, cu o suprafaţă suficient de întinsă astfel încât ursul să-şi poată trăi viaţa fără interacţiuni cu omul.

Sâmbăta trecută, un schior a fost urmărit de un urs pe pârtia Clăbucet din Predeal, jandarmii intervenind pentru îndepărtarea animalului. 

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Braşov, în acea după-amiază au fost trei apeluri la 112 care semnalau prezenţa unui urs la Predeal. 

"A fost vorba despre acelaşi urs, care a apărut pe Pârtia Clăbucet şi Subteleferic. La fiecare apel jandarmii montani au intervenit prompt şi au îndepărtat animalul de pe pârtie. Datorită faptului că la intervenţie au folosit un ATV cu şenile, zgomotul produs a izgonit ursul în pădure. În urma apelurilor repetate, am luat legătura cu administratorul fondului de vânătoare, care va demara procedurile pentru relocarea animalului”, a transmis Jandarmeria Braşov. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite