Urme de cocaină, găsite în firele de păr ale lui Schettino

Urme de cocaină, găsite în firele de păr ale lui Schettino

Căpitanul navei, Francesco Schettino

Au fost găsite urme de cocaină pe șuvița de păr prelevată de la căpitanul vasului Costa Concordia, Francesco Schettino.

Ştiri pe aceeaşi temă

Experții spun că descoperirea nu dovedește că acesta ar fi consumat droguri, deoarece cocaina nu se află în interiorul firului de păr, ci în afara acestuia. Specialiștii mai spun că n-au găsit urme de droguri în urina căpitanului.

Stefano Zerbi, avocatul câtorva dintre supraviețuitorii de pe nava eșuată, spune că rezultatele sunt "foarte ciudate". El consideră că mostrele prelevate au fost păstrate în condiții proaste, ceea ce a determinat contaminarea acestora.

Deocamdată, Schettino este arestat la domiciliu în casa lui din Napoli, fiind cercetat pentru omor şi părăsirea vasului.

Costa Concordia, cu peste 4.200 de persoane la bord, plecase din Savone într-o croazieră de 7 zile pe Marea Mediterană, cu escale prevăzute la Civitavecchia, Palermo, Cagliari, Palma de Majorca, Barcelona, Marsilia şi înapoi la Savona. Pe 13 ianuarie, însă, nava s-a avariat grav după ce a lovit un banc de nisip din apropierea insulei intaliene Giglio. Bilanţul catastrofei a fost estimat la 32 de morţi.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările