Tratamentele cu anticorpi monoclonali pentru pacienţii cu COVID-19 vor fi disponibile de vineri în spitalele din ţară

Tratamentele cu anticorpi monoclonali pentru pacienţii cu COVID-19 vor fi disponibile de vineri în spitalele din ţară

FOTO: Shutterstock

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat că România primeşte din Italia, pentru început, tratamente cu anticorpi monoclonali pentru pacienţii cu forme mai puţin severe de COVID-19, aceste tratamente urmând să fie disponibile de vineri în ţară şi de joi seara în Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Studiile clinice arată că aceşti anticorpi monoclonali sunt foarte eficienţi, acesta este studiul clinic pe care îl avem. Luni seara am primit din partea Italiei şi mulţumim pentru acest sprijin 5.206 fiole, ceea ce înseamnă jumătate, două fiole fac o doză. 2.603 pacienţi din România pot să primească acest tratament. Vorbim de prima parte a bolii, forme mai puţin severe, până la a şaptea zi din simptomatologie. Este un medicament intravenos care se administrează în spitale. 50 de minute, cam atât durează administrarea, după care o oră mai e ţinut pacientul, după care poate pleca acasă. Este un sistem de protecţie care din toate studiile clinice are o eficienţă foarte ridicată”, a declarat Cseke Attila, la Digi 24, joi seara.
 
El a precizat că sunt promisiuni şi de la alte state că vor trimite României acest tratament.
 
"Avem promisiuni şi din partea altor state membre, sperăm ca săptămâna viitoare să mai primim doze. Un asemenea tratament trebuie folosit rapid, unde nu sunt forme severe ca să nu se ajungă la forme severe”, a explicat Cseke Attila.
 
Cseke Attila a adăugat că dozele de ser vor fi distribuite în 134 de spitale din România.
 
"Ieri au apărut în Monitorul Oficial criteriile, azi după amiază am publicat şi pe site să fie total public, la ce spitale, pe ce criterii, ce am distribuit la 134 de spitale, astăzi seara toate spitalele din Bucureşti primesc acest medicament intravenos, mâine distribuim în ţară, cu speranţa că putem să primim şi să ducem în sistemul sanitar doze şi mai consistente decât avem astăzi”, a declarat Cseke Attila.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările