Tichetele de masă pentru vaccinaţi vor putea fi ridicate în termen de până la 6 luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tichetele de masă pot fi ridicate din centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie, respectiv ambulatoriile de specialitate, în cadrul cărora a fost efectuat rapelul Foto: Arhivă
Tichetele de masă pot fi ridicate din centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie, respectiv ambulatoriile de specialitate, în cadrul cărora a fost efectuat rapelul Foto: Arhivă

Tichetele de masă în valoare de 100 de lei care se acordă persoanelor care se vaccinează anti-COVID-19 vor putea fi ridicate de la unitatea care a efectuat ultima doză de vaccinare, în termen de 6 luni de la data vaccinării cu schema completă, potrivit unui ordin emis marţi, 2 noiembrie, de ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila. Anterior, termenul pentru ridicarea tichetelor de masă era de 60 de zile.

Noua măsură dispusă de ministrul interimar al Sănătăţii modifică articolul 5, alineatul 3 din ordinul 1863/2021 privind acordarea alocaţiei de hrană sub forma tichetelor de masă persoanelor care se vaccinează cu schema completă de vaccinare împotriva virusului SARS CoV-2, astfel:

 „(3) Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare între data intrării în vigoare a Ordonanţei Guvernului nr. 19/2021 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul sănătăţii, cu modificările ulterioare, şi data distribuirii tichetelor de masă conform art. 4 pot ridica tichetele de masă de la unitatea care a efectuat ultima doză de vaccinare în termen de 6 luni de la data vaccinării cu schema completă.”, se arată în ordinul de ministru publicat miercuri, 3 noiembrie, în Monitorul Oficial.

Românii care s-au vaccinat anti-COVID-19 începând cu 31 august pot primi vouchere în valoare de 100 de lei începând din această lună. Voucherele se acordă sub forma a 5 tichete de masă în valoare de 20 de lei fiecare. De vouchere beneficiază toţi cei care s-au vaccinat cu schema completă - două doze - după momentul publicării în Monitorul Oficial a Ordonanţei de Urgenţă ce stabileşte beneficiarii, adică data de 31 august, a clarificat marţi, 12 octombrie, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi vicepreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19. 

Tichetele de masă pot fi ridicate din centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie, respectiv ambulatoriile de specialitate, în cadrul cărora a fost efectuat rapelul. Acestea se înmânează personal, doar pe baza registrului de evidenţă a persoanelor imunizate împotriva SARS-COV-2. Nu este necesară completarea niciunui document suplimentar pentru a primi tichetele de masă în valoare de 100 de lei.

Tichetele de masă pentru persoanele vaccinate se emit pe suport hârtie şi se personalizează cu numele beneficiarului în momentul predării lor. Aceste tichete pot fi utilizate în orice magazin alimentar sau restaurant partener al emitentului de tichete. Lista comercianţilor care acceptă la plată tichetele de masă se regăseşte pe website-ul fiecărui emitent în parte. 

Conform legii, românii care fac acum doza 3 de vaccin, aşadar au făcut primele două doze în urmă cu cel puţin 6 luni, înainte de apariţia Ordinului, NU pot beneficia de aceste vouchere.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite