Test COVID în loc de 14 zile de izolare pentru persoanele care se întorc în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Testele de COVID negative ar putea înlocui carantina în caazul persoanelor întoarse din străinătate
Testele de COVID negative ar putea înlocui carantina în caazul persoanelor întoarse din străinătate

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni, 21 septembrie, că în cursul acestei săptămâni se va lua o decizie privitoare la înlocuirea măsurii de izolare timp de două săptămâni cu cea a dovezii unui teste COVID negativ, pentru persoanele care se întorc din străinătate.

„Noi am aşteptat pentru că la nivelul UE există o dezbatere pentru că se încearcă adoptarea unor măsuri comune. Săptămâna această vom analiza evoluţiile din fiecare ţară şi vom decide în CNSU dacă vom da posibilitatea de a utiliza modalitatea de testare. Adică să înlocuim perioada de carantinare de 14 zile în cazul în care se efectuează un test negativ. Suntem în discuţii şi în cursul acestei săptămâni vom lua o decizie”, a explicat Orban, pentru Digi24. 

El a mai spus că în ceea ce priveşte măsurile interne rămân în vigoare.

„În ceea ce priveşte măsurile interne, sunt cele care sunt în vigoare. Ele sunt stabilite în funcţie de nivelul de răspândire. Noi am stabilit care sunt criteriile pe baza cărora se pot lua diferite măsuri. Pe analiza noastră, chiar dacă am avut o uşoară creştere, nu este o creştere care să ne îngrijoreze”, a mai spus premierul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite