Rafila: Persoanele pentru care au trecut mai mult de 9 luni de la administrarea dozei doi de vaccin anti-COVID ar trebui să-şi facă doza booster până la 1 februarie

Rafila: Persoanele pentru care au trecut mai mult de 9 luni de la administrarea dozei doi de vaccin anti-COVID ar trebui să-şi facă doza booster până la 1 februarie

Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat la Europa FM că persoanele pentru care au trecut mai mult de 9 luni de la administrarea dozei doi de vaccin anti-COVID ar trebui să-şi facă doza booster până la 1 februarie pentru că de la această dată va expira certificatul digital pentru persoanele care nu au această doză. Este o directivă europeană, explică Alexandru Rafila.

Ştiri pe aceeaşi temă

”S-ar putea să avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare dacă după data de 1 februarie va intra în funcţiune mecanismul european, directiva europeană: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungită dacă persoanele se vaccinează cu doza booster într-un interval care să nu depăşească 9 luni de la încheierea vaccinării”, a spus Alexandru Rafila la Europa FM.
 
Ministrul Sănătăţii a mai explicat că valabilitatea certificatelor de vaccinare va fi condiţionată de acest interval de maximum 9 luni de la încheierea vaccinării.
 
Ministrul Sănătăţii explică astfel: „Cine s-a vaccinat în august nu trebuie să-şi facă vaccin pentru că nu au trecut 9 luni de vaccinarea cu a doua doză”.
 
 Ministrul Sănătăţii a mai afirmat că 2022 ar fi anul în care „vom încheia această urgenţă medicală”, conform „istoriei naturale a pandemiilor”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările