Populaţia va continua să scadă până în 2015. Află de ce se vor gândi românii de două ori înainte de a deveni părinţi

Populaţia va continua să scadă până în 2015. Află de ce se vor gândi românii de două ori înainte de a deveni părinţi

Recensământul populației va avea loc în luna octombrie

România va pierde în următorii patru ani peste 200.000 persoane, potrivit estimărilor Guvernului. Asfel, populaţia României va ajunge, în 2015 la 21,1 milioane locuitori, de la 21,3 milioane, în prezent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Executivul estimează că românii vor face, în perioada următoare, mai puţini copii. Dorinţa românilor de a deveni părinţi va fi afectată atât de criza economică, cât şi de reducerea indemnizaţiei de copii, informează Mediafax, citând un document guvernamental.

Astfel, conform estimării guvernamentale, numărul de naşteri va scădea de la 219,1 mii persoane în acest an la 217,7 mii persoane anul viitor, nivelul din acest an urmând să fie din nou atins în 2013 şi depăşit în 2014 şi în 2015.

De asemenea, Guvernul anticipează că următorii patru ani vor aduce o scădere constantă a populaţiei, de la  de la 21,39 milioane locuitori în acest an la 21,1 milioane locuitori în 2015.

Populaţia României a scăzut constant în ultimii 20 de ani. În ianuarie 1992 România avea 22,8 milioane de locuitori.
La începutul anului trecut, populaţia era calculată la 21,46 milioane locuitori.

Ca număr de locuitori, România ocupă locul şapte în cadrul Uniunii Europene, după Germania, Franţa, Regatul Unit, Italia, Spania, Polonia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările