Poliţişti filmaţi în timp ce luau şpagă de la şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto digi24.ro
Foto digi24.ro

Date noi în ancheta de corupţie a poliţiştilor rutieri din Sibiu. Opt dintre agenţi au fost arestaţi preventiv, iar cinci sunt cercetaţi sub control judiciar. Alţi 12 sunt anchetaţi pentru mită şi nu mai pot lucra, aşa că departamentul la care erau angajaţi a rămas cu doi poliţişti "nepătaţi".

Potrivit informaţiilor Digi24, agenţii au fost filmaţi în timp ce luau şpagă de la şoferi, chiar în maşinile lor de serviciu.Poliţia Judeţeană Sibiu a primit ajutor agenţi din alte secţii de poliţie din judeţul Sibiu, după ce, din cei 27 de poliţişti care lucrau aici, au rămas doar 2. Cei 25 de poliţişti sunt acuzaţi de peste o sută de fapte de luare de mită, dar şi de alte infracţiuni.

Potrivit procurorilor, faptele de corupţia au început în anul 2019. Ancheta începută în urmă cu 2 ani s-a deschis după ce un şofer a reclamat că a fost oprit în trafic, iar poliţistul i-a cerut o sponsorizare pentru echipa de fotbal a IPJ Sibiu.

Poliţia Rutieră Sibiu a rămas doar cu 2 poliţişti „nepătaţi”.  

Ancheta Direcţiei Generale Anticorupţie a fost una complexă, fiind folosiţi chiar şi agenţi sub acoperire, care s-au dat drept şoferi. Cei de la DGA au avut şi sprijinul Inspectoratului de Poliţie Sibiu, şi cu ajutorul superiorilor poliţiştilor, au montat tehnică de supraveghere în maşinile de serviciu ale poliţiştilor.

Agenţii sunt suspectaţi că, în mod repetat, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, din 2019 până în prezent au pretins şi au primit diverse sume de bani, dar şi foloase materiale sau alte servicii, cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, pentru a nu constata faptele contravenţionale comise de şoferii contravenienţi şi a nu le aplica sancţiuni contravenţionale sau pentru a le aplica sancţiuni mai uşoare, consemnând astfel cu ocazia întocmirii proceselor verbale date nereale.

 

Şoferii care au dat şpagă, căutaţi pentru a răspunde penal

De asemenea, sunt căutaţi şi şoferii care au oferit mită agenţilor de poliţie. Până acum, sunt anchetaţi 8 şoferi care au dat mită. Cu privire la persoanele cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită din rândul conducătorilor auto contravenienţi, au fost efectuate verificări pentru identificarea proprietarilor autoturismelor oprite în trafic, ai căror conducători auto au săvârşit diverse abateri la regimul circulaţiei rutiere, urmând a se stabili persoanele care s-au aflat efectiv la volan la data respectivă şi au săvârşit infracţiunea de dare de mită (107 persoane suspecte de dare de mită).

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite