Patru evenimente culturale pilot, cu public, se vor desfăşura weekendul acesta DOCUMENT

Patru evenimente culturale pilot, cu public, se vor desfăşura weekendul acesta DOCUMENT

Pe 14 mai vor fi organizat e doua evenimente pilot la Opera Naţională Bucureşti Foto: Arhivă

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat vineri documentul privind organizarea şi desfăşurarea a patru evenimente pilot, în domeniul cultural, în limita a maximum 70 % din capacitatea spaţiului. Este vorba despre un spectacol organizat la Teatrul Naţional, unul la Opera Naţională Cluj-Napoca şi două la Opera Naţională Bucureşti, unul fiind în exterior.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, conform deciziei CNSU, „pe durata organizării şi desfăşurării evenimentelor test/pilot în domeniul cultural sunt respectate măsurile de prevenire şi control a infecţiilor Pagina 2 din 2 generate de virusul SARS-CoV-2, prevăzute în metodologia aprobată prin ordinul comun al ministrului Culturii şi ministrului Sănătăţii”. 

Hotărârea CNSU va fi comunicată tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora. 
 
Cele 4 evenimente test/pilot sunt următoarele: 
 
„1. 14 mai 2021, intervalul 19:00-21:00, Libera Musica, eveniment organizat la interior, cu participarea a maxim 70 % din capacitatea spaţiului, Organizator: Opera Naţională Bucureşti 
 
2. 15 mai 2021, intervalul 19:00-21:00, Dineu cu Proşti, eveniment organizat la interior, cu participarea a maxim 70 % din capacitatea spaţiului, Organizator: Teatrul Naţional Bucureşti 
 
3. 15 mai 2021, intervalul 19:00-21:00, Faust, eveniment organizat la interior, cu participarea a maxim 70 % din capacitatea spaţiului, Organizator: Opera Naţională Română Cluj-Napoca 
 
4. 16 mai 2021, intervalul 19:00-21:00, Libera Musica, eveniment organizat la exterior, cu participarea a maxim 70 % din capacitatea spaţiului, Organizator: Opera Naţională Bucureşti. Menţionăm că în eventualitatea unor condiţii meteorologie nefavorabile, evenimentul va fi reprogramat pe data de 22 sau 23 mai 2021”, conform anexei CNSU.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările