O nouă zi fără paturi libere la ATI pentru bolnavii de COVID-19 din România

O nouă zi fără paturi libere la ATI pentru bolnavii de COVID-19 din România

1.846 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. FOTO Mediafax / Andreea Alexandru

În România nu există la acest moment niciun pat liber la ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

În data de 24 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.705 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. 
 
În Bucureşti sunt avizate de DSP 373 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. 
 
De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 153 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. 
 
Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.
 
1.846 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.
 
La  nivel naţional, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.
 
Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.
 
Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările