Ministrul Sănătăţii, despre „valul doi” de COVID-19: „Suntem încă în faza a doua a primului val. În noiembrie am putea avea o scădere a numărului de cazuri”

Ministrul Sănătăţii, despre „valul doi” de COVID-19: „Suntem încă în faza a doua a primului val. În noiembrie am putea avea o scădere a numărului de cazuri”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii. Imagine: Gov.ro

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat, luni seară, că primul val al epidemiei de Covid-19 nu a trecut în România şi că, dacă se respectă regulile, s-ar putea ca numărul de cazuri să scadă în a doua jumătate a lunii octombrie sau în noiembrie.

Întrebat, la Digi24, când va veni valul doi al epidemiei în România, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus că ţara noastră nu a trecut încă de primul val.
 
„Staţi să terminăm valul 1. Noi avem cea de-a doua fază a primului val sau a doua cocoaşă, suntem în acel platou pe care intenţionăm să-l menţinem pe aceste două săptămâni în care vedem efectul de la începutul şcolii, efect pe care trebuie să-l observăm în rândul copiilor, dar şi în rândul profesorilor, sunt cei care intră în contact cu aceşti copii”, a spus Nelu Tătaru.
 
Ministrul Sănătăţii a precizat că numărul de cazuri ar putea să scadă după a doua jumătate a lunii octombrie, dacă sunt respectate restricţiile impuse.
 
„Respectarea regulilor ar trebui să ne lase în acelaşi platou, cu o creştere relativ mică a numărului de cazuri de la o zi la alta. În condiţiile în care ne ducem spre începutul lui octombrie şi vedem că gestionăm bine începutul acestei şcoli, ne va putea face ca spre jumătatea a doua a lui octombrie-noiembrie să avem şi o scădere a numărului de cazuri, să nu uităm că va veni un sezon gripal, să nu uităm că există un sezon rece, că există patologie şi comorbidităţi”, a mai spus ministrul Sănătăţii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările