Medicul Virgil Musta: „Mă aşteptam ca în România să fie mult mai rău ca în Italia. Nu se ştie exact dacă pacienţii asimptomatici sunt sau nu contagioşi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Virgil Musta a spus că, după ce pandemia provocată de noul coronavirus a făcut atâtea victime în alte ţări europene, se aştepta ca în România situaţia să fie mult mai gravă.

„Ne aşteptam să fie mult mai rău. Ne gândeam la situaţia Italiei, ce ne vom face noi când vom fi în această situaţie. Capacitatea noastră medicală e mai mică decât a Italiei“, a spus medicul Virgil Musta într-o intervenţie telefonică la Digi 24. 

„Avem un număr mult mai mic de cazuri şi de decese raportat cu alte ţări: Italia, Spania, Germania, SUA. Se pare că acest lucru se datorează măsurilor luate la nivel guvernamental, măsuri care au fost luate rapid, dar şi populaţiei care a respectat aceste reguli“. 

COVID-ul există încă în comunitate şi orice relaxare poate să ducă la apariţia de noi focare, crede medicul Musta. „De aceea, consider că este important să ne bucurăm de noile măsuri de relaxare, dar să respectăm regulile“.

Întrebat ce crede despre recentul studiu al unor chinezi care au spus că pacienţii asimptomatici nu transmit virusul, mediul Virgil Musta spune că trebuie să apară studii temeinice care să demonstreze dacă pacienţii asimptomatici pot transmite sau nu boala COVID 19.

„Sunt mai multe studii, care nu sunt riguroase şi nu sunt consistente. Nu se ştie exact dacă pacienţii asimptomatici sunt sau nu contagioşi. Trebuie să aşteptăm studii mai riguroase ca să putem trage concluziile“, spune specialistul. Până atunci, medicul spune că trebuie să respectăm în continuare măsurile de siguranţă.

Medicul Virgil Musta a spus că, după ce pandemia provocată de noul coronavirus a făcut atâtea victime în alte ţări europene, se aştepta ca în România situaţia să fie mult mai gravă. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite