Medicul Beatrice Mahler: Nu mi-aş dori să ajungem în situaţia în care a fost Italia, dar riscurile sunt mari. Trăim o dramă în spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
în ultimele 24 de ore, au fost identificate 14.744 de cazuri noi de COVID-19 FOTO Inquam Photos
în ultimele 24 de ore, au fost identificate 14.744 de cazuri noi de COVID-19 FOTO Inquam Photos

Managerul Institutului „Marius Nasta” Beatrice Mahler a declarat, miercuri, că situaţia din spitale este critică şi nu sunt semne că se va îmbunătăţi în următoarele două săptămâni. "Nu mi-aş dori să ajungem în zona în care a fost Italia, dar riscurile sunt mari. Trăim o dramă în spitale", a spus medicul.

"Pot să spun că avem pacienţi care au nevoie de ATI şi nu au un pat în ATI. Numărul de decese este în creştere. E extrem de frustrant, cu tot tratamentul, cu toată ventilaţia, să vezi pacienţi tineri pe care îi pierzi pentru că forma de evoluţie e extrem de surprinzătoare şi de rapidă. Nu mi-aş dori să ajungem în situaţia în care a fost Italia, dar riscurile sunt mari, mai ales pentru anumite zone. Trăim o dramă în spitale şi trăim drama alături de oameni care vin şi de familiile lor", a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, la Digi24

Medicul mai spune că situaţia este critică în spitale, iar următoarele două săptămâni nu se anunţă mai bune.

"Este o situaţie critică, extrem de tensionată. Număr mare de pacienţi care vin, număr de locuri limitate, dificultăţi de a asigura asistenţă, pentru că personalul e acelaşi, chiar dacă avem un număr mai mare de cazuri. E o situaţie dificilă şi din păcate următoarele două săptămâni nu se anunţă a fi mai bune", a mai spus Mahler. 

De altfel în ultimele 24 de ore, au fost identificate 14.744 de cazuri noi de COVID-19 şi s-au înregistrat 331 de decese. Numărul pacienţilor internaţi la ATI a ajuns la 1.513 de persoane.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite