Medicul Adrian Streinu-Cercel: „Pandemia nu s-a terminat. Ne îndreptăm către un nou vaccin”

Medicul Adrian Streinu-Cercel: „Pandemia nu s-a terminat. Ne îndreptăm către un nou vaccin”

Medicul Adrian Streinu-Cercel a avertizat că pandemia de COVID-19 încă nu s-a încheiat şi că, cel mai probabil, vaccinul va deveni unul sezonier. „Ne îndreptăm către un nou vaccin, care va deveni un vaccin sezonier, cum este vaccinul gripal. În funcţie de cum se reconfigurează SARS-CoV-2, o să ştim în fiecare an cu ce tip de vaccin să ne vaccinăm”, a declarat fostul manager al Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Deja nu mai este niciun secret din punctul de vedere al modului de producţie pe bază de ARN mesager. În momentul de faţă, şi pentru virusul gripal se lucrează la un vaccin pe bază de ARN mesager. Adică lucrurile se schimbă şi dinamica lor este foarte importantă. Cert este că vaccinul pe care îl avem noi, în momentul de faţă, nu mai este de actualitate. Nici anticorpii care sunt generaţi în timpul bolii nu sunt pereni”, a spus medicul la „Academia de Sănătate”, emisiune moderată de Irinel Popescu la DCNews.

„Delta nu a dispărut cu totul. A fost o discuţie interesantă de combinaţie între Delta şi Omicron. În momentul de faţă, nu avem date suficiente să spunem că noua variantă Delta - Omicron va fi următoarea tulpină în circulaţie. Dar ce se întâmplă în China aduce în discuţie acest lucru. Acolo s-au impus restricţii, China face carantină adevărată, nu pe sistemul pleacă din carantină cine vrea. Şi tot nu reuşesc să ţină sub control explozia de îmbolnăviri. Este un semnal de alarmă”, a subliniat Adrian Streinu-Cercel.

Conform informării săptămânale privind vaccinarea împotriva COVID-19, în perioada 2 - 8 mai, s-au vaccinat 6.875 de persoane. 929 dintre acestea sunt la prima doză.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările