Luptatoarea anticomunista Elisabeta Rizea a murit

Elisabeta Rizea, din satul argesean Nucsoara, simbol al rezistentei anticomuniste, a decedat, luni, la spitalul din Pitesti, a anuntat vicepresedintele PNTCD Constantin Ticu Dumitrescu, lider al


Elisabeta Rizea, din satul argesean Nucsoara, simbol al rezistentei anticomuniste, a decedat, luni, la spitalul din Pitesti, a anuntat vicepresedintele PNTCD Constantin Ticu Dumitrescu, lider al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania. Ticu Dumitrescu a spus ca Elisabeta Rizea nu a fost informator al Securitatii, oricate presiuni s-au exercitat asupra sa si a comparat demnitatea ei cu aceea a razesilor. Elisabeta Rizea, in varsta de 91 de ani, veche simpatizanta monarhista si gazda pentru cateva vacante petrecute de tanarul print Mihai in anii de adolescenta, a facut parte dupa razboi din grupul de rezistenta anticomunista din Muntii Fagaras", condus de colonelul Arsenescu. Sotul sau a fugit in munti pentru a participa la lupta de rezistenta impotriva regimului comunist impus in Romania de sovietici. Ea a fost incarcerata politic, deoarece a refuzat sa predea Securitatii pe rebelii anticomunisti reuniti sub comanda lui Arsenescu. Cu cativa ani in urma, Elisabeta Rizea l-a trecut in pomelnicul mortilor de la biserica din localitate pe fostul dictator Nicolae Ceausescu. "Nicolae Ceausescu m-a primit in audienta dupa ce m-au eliberat din puscarie si mi-a dat casa inapoi", spunea Elisabeta Rizea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: