EMA aşteaptă primele cereri de autorizare a unui vaccin împotriva COVID-19 ”în zilele următoare”

EMA aşteaptă primele cereri de autorizare a unui vaccin împotriva COVID-19 ”în zilele următoare”

Mai multe vaccinuri împotriva COVID-19 aşteaptă autorizarea din partea instituţiilor europene de profil

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat joi că aşteaptă să primească ”în zilele următoare” primele cereri de autorizare provizorie în vederea punerii pe piaţă a unor vaccinuri împotriva covid-19, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei laboratoare - Pfizer împreună cu BioNTech, Moderna şi AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford - au anunţat în ultimele săptămâni rezultate ale unor teste clinice favorabile în privinţa eficienţei vaccinurilor lor candidate.
 
Pfizer a depus deja, la 20 noiembrie, o cerere de autorizare la Agenţai americană a medicamentului (Food and Drug Administration, FDA).
 
EMA nu precizează care laborator ar urma să ceară primul o autorizare, însă a lansat la 6 octombrie un studiu în timp real al rezultatelor furnizate de Pfizer-BioNTech, pe măsură ce acestea sunt comunicate, pentru a accelera procedura.
 
Directoarea generală a EMA Emer Cooke a anunţat miercuri că speră ca agenţia să emită până la Crăciun un aviz ştiinţific favorabil unor vaccinuri împotriva covid-19.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările