Mai porţi mască după vaccin? Răspunsul coordonatorului campaniei de vaccinare anti-COVID-19

Mai porţi mască după vaccin? Răspunsul coordonatorului campaniei de vaccinare anti-COVID-19

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID Valeriu Gheorghiţă FOTO csid.ro

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, a explicat la Digi 24 că şi persoanele vaccinate vor trebui să respecte măsurile de prevenţie precum purtarea măşii şi distanţarea socială, cel puţin până când va fi atins un anumit nivel de imunizare colectivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Aşa cum s-a spus, inclusiv Anthony Fauci a prezentat această recomandare, trebuie să înţelegem că până în momentul în care noi vom atinge nivelul de imunizare colectivă nu trebuie să facem rabat de la respectarea măsurilor de prevenţie, pentru că, împreună, practic prin acest efort conjugat, prin această solidaritate socială noi putem să limităm, să reducem foarte mult răspândirea acestui virus.
 
Dar, dacă ne vom limita doar la respectarea măsurilor de prevenţie fără adoptarea unei strategii de vaccinare, nu vom putea pune punct într-un viitor rezonabil acestei pandemii.
 
Deci, categoric da, este important să respectăm pe mai departe măsurile de prevenţie. La un moment dat, aceste măsuri vor fi uşor, uşor retrase, atunci când se va atinge pragul de imunizare colectivă”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiţă pentru Digi 24.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările