Arafat: Măsurile de distanţare socială sunt recomandate, au avut rezultate în China. Închiderea graniţei nu este o opţiune care să fie luată în considerare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat susţine că închiderea graniţelor nu este o opţiune FOTO Facebook
Raed Arafat susţine că închiderea graniţelor nu este o opţiune FOTO Facebook

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că închiderea graniţelor unei ţări nu garantează că nu vor mai fi cazuri de infectare cu coronavirus. „Măsurile de distanţare socială sunt recomandate, au avut rezultate în China, dar închiderea graniţei nu este o opţiune care să fie luată în considerare”, spune el.

„Chiar dacă închizi graniţele, nu poţi împiedica cetăţenii tăi proprii de a intra în ţară”, a declarat Raed Arafat vineri seară, la Antena 3. 

El a adăugat că situaţia din România a fost legată de cetăţenii români care au dorit să revină acasă şi că „indiferent ce făceau” autorităţile române nu îi puteau opri pe aceştia să intre în ţară. 

El a explicat că, în ceea ce priveşte măsurile luate de alte ţări de a închide graniţele, acestea pot doar eventual să întârzie răspândirea virusului, dar nu garantează că nu vor fi cazuri.

„Dacă cineva spune că închiderea graniţelor tu rămâi ca o oază în interiorul unui deşert cu cazuri în jurul tău, nu există acest lucru, tot va ajunge să se răspândească. Măsurile de distanţare socială sunt recomandate, au avut rezultate în China, dar închiderea graniţei nu este o opţiune care să fie luată în considerare. Închiderea graţiei înseamnă că te-ai izolat total, înseamnă că economia ta se va duce chiar la pământ”, a adăugat acesta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite