Al patrulea caz de coronavirus, confirmat în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Al patrulea caz de coronavirus a fost confirmat in România
Al patrulea caz de coronavirus a fost confirmat in România

Încă un caz de coronavirus, al patrulea, a fost confirmat în România. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timişoara, care a fost contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 şi care s-a întors din Italia. La nivel naţional sunt în carantină instituţionalizată 42 persoane, iar 9431 persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în acelaşi avion, în partea dreaptă a acesteia în data de 20 februarie 2020 cu o cursă care se întorcea din Italia.

„Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative.  Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri (în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieşit pozitiv la infecţia cu coronavirus COVID 19”, anunţă autorităţile.

Conform primelor informaţii din partea DSP Timiş, bărbatul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara.

În curtea în care locuieşte bărbatul mai trăiesc alte 2 familii faţă de care se vor lua măsurile de autoizolare.

Testele contacţilor femeii din Timiş, negative până acum

Testele tuturor contacţilor apropiaţi femeii internate cu coronavirus la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, efectuate sâmbătă de laboratorul spitalului, au fost negative, a anunţat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Virgil Musta.

Potrivit acestuia, în cursul zilei de sâmbătă au mai fost prelevate probe de la un şofer de TIR cu suspiciune de coronavirus, care a intrat în ţară vineri, venind din Lombardia.

„Toate cele şapte probe - ale celor şase contacţi ai femeii şi cea a bărbatului venit din Lombardia - sunt negative”, a precizat dr. Virgil Musta, potrivit Agerpres. 

     

Ea are 38 de ani şi a revenit săptămâna trecută în Timişoara, din regiunea Bergamo, dar nu s-a autoizolat la domiciliu şi nici nu a fost monitorizată de Direcţia de Sănătate Publică Timiş, întrucât nu era în vigoare această recomandare. Între timp, ea şi-a vizitat părinţii, la Lugoj, şi alţi patru prieteni.

Câte cazuri sunt în România

În ţara noastră, până în prezent, 4 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, dintre care o persoană a fost declarată vindecată după ce testele realizate conform procedurilor medicale au fost negative. 

Primul român  cu coronavirus a fost confirmat, săptămâna trecută, la Institutul Matei Balş din Bucureşti.

La nivel naţional sunt în carantină instituţionalizată 42 persoane, iar 9431 persoane sunt monitorizate la domiciliu după ce miercuri a fost confirmat primul român cu coronavirus. 

Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale (Guvern, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Afacerilor Externe) şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TelVerde 0800 800 358. De asemenea, cetăţenii români din străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia dedicată +4021.320.20.20.”  

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite