Al Jazeera, despre România: „Una dintre cele mai slabe campanii de vaccinare, în una din cele mai sărace ţări din Europa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Mediafax
FOTO: Mediafax

Al Jazeera, cel mai cunoscut canal media din lumea arabă, a publicat duminică un material despre criza sanitară din România. „În urma uneia dintre cele mai slabe campanii de vaccinare din Europa, sistemul de sănătate al României se apropie de prăbuşire, odată cu apariţia unui al patrulea val COVID catastrofal”, scrie publicaţia.

„România, una dintre cele mai sărace ţări din Uniunea Europeană, se confruntă cu o creştere a deceselor legate de COVID, pe măsură ce un al patrulea val „catastrofal” a luat amploare. De asemenea, are una dintre cele mai slabe campanii de vaccinare din Europa împotriva virusului.”

Cotidianul a amintit şi de tragedia de săptămâna trecută de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa: „Pandemia a agravat necazurile cu care se confruntă sistemul de sănătate subfinanţat şi aflat deficit de personal din ţară. Săptămâna trecută, un incendiu din spital a ucis şapte pacienţi, al treilea astfel de incident din România în mai puţin de un an”.

„Dacă fluxul actual continuă, într-o zi sau două, sistemul de sănătate se va prăbuşi deoarece deja nu avem suficient loc pentru a găzdui bolnavi”, a declarat Cătălin Apostolescu, directorul spitalului Matei Balş din Bucureşti, pentru Al Jazeera.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite