Şapte veşti foarte bune legate de evoluţia pandemiei de Coronavirus

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vesti bune Covid-19

În marea de ştiri negative legate de pandemia actuală de COVID-19, este nevoie să privim şi spre veştile bune; veşti pe care mass-media nu pune, deseori, accentul. Iată şapte ştiri care ar putea să ne arate „lumina de la capătul tunelului” acestei pandemii.

1. 406 persoane au fost declarate vindecate de coronavirus şi externate în România, conform datelor oficiale de azi, 6 aprilie.

Numărul persoanelor vindecate a crescut de la 329, sâmbătă, la 374 duminică, şi la 406, azi. Aşadar, într-o singură zi, de sâmbătă până duminică, au fost declaraţi vindecaţi 35 de oameni, iar de ieri până azi avem 32 de noi vindecaţi. România se află în continuare printre pirmele ţări în topul mondial al ţărilor cu cel mai bun raport de vindecări.

Sursa: Adevărul

2. Doar 193 de cazuri noi au fost înregistrate în România, în ultimele 24 de ore. Asta după ce la penultima informare oficială de sâmbătă fuseseră declarate 251 de cazuri noi, iar la informarea oficială de vineri, 4 aprilie, fuseseră declarate 430 de cazuri noi de îmbolnăvire. Aşadar, numărul cazurilor noi a scăzut (chiar dramatic) pentru a treia zi consecutiv.

3. Numărul persoanelor vindecate, mai mare decât cel al noilor cazurio premieră în Belgia

Numărul externărilor persoanelor afectate de COVID-19 în ultimele 24 de ore în Belgia a depăşit pentru prima oară numărul spitalizărilor de la declanşarea pandemiei în această ţară, informează duminică institutul belgian al sănătăţii Sciensano, citat de EFE.

4. Numărul deceselor scade în Spania, pentru a treia zi consecutiv. Luni s-a înregistrat cel mai scăzut număr înregistrat din 24 martie.

Iar aici găsim o ştire de pe Digi24 referitoare la această scădere, conform datelor de dumincă.

5. Coronavirus în Italia: scădere inedită a internărilor la terapie intensivă

Numărul de internări la terapie intensivă a scăzut pentru prima oară în Italia din momentul în care pandemia a explodat în peninsulă, în urmă cu peste o lună, a anunţat protecţia civilă, citată de AFP/Hotnews.

6. Sub 600 de noi decese au fost înregistrate în Italia în ultimele 24 de ore – vorbim despre epicentrul din Europa, în ţara cea mai puternic afectată de această pandemie de pe continent.  

Numărul deceselor cauzate de coronavirus înregistrate oficial în ultimele 24 de ore în Italia, 525, este cel mai scăzut din ultimele peste două săptămâni, a anunţat duminică Protecţia Civilă, potrivit AFP şi EFE.

Este vorba de o scădere cu un sfert a numărului de decese comparativ cu sâmbătă, când s-au înregistrat 681 de morţi.

7. Austria ar putea să fie prima ţară care ridică restricţiile.

Austria ar putea să devină una din primele ţări din Euiropa care slăbesc restricţiile impuse din cauza pandemiei de COVID-19, conform Mediafax. Guvernul analizează ultimele date pentru a vedea dacă s-ar putea relua activităţile publice.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite