În ţară sunt libere 32 de paturi la ATI pentru pacienţii cu COVID-19. Numărul persoanelor internate este în continuă creştere

În ţară sunt libere 32 de paturi la ATI pentru pacienţii cu COVID-19. Numărul persoanelor internate este în continuă creştere

Foto EPA-EFE

În România sunt 1.163 de paturi ATI pentru pacienţii de COVID-19, conform datelor postate în aplicaţia alerte.ms, astăzi, 22 septembrie. Dintre acestea, 1.037 sunt ocupate la nivelul întregii ţări. În Bucureşti mai există 5 locuri libere pentru persoanele cu COVID-19, iar în România mai sunt libere doar 32 paturi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Bucureşti sunt avizate de DSP 246 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.
 
La nivel naţional sunt libere 32 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, iar în Bucureşti sunt 5 paturi libere la acest moment.
 
„Se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.” precizează reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.
 
Situaţie paturi ATI destinate pacienţilor de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:
 
Bihor – 2
Braşov -2
Bucureşti – 5
Constanţa- 2
Hunedoara – 3
Ialomiţa – 4
Satu Mare - 1
Sibiu – 4
Tulcea – 1
Vrancea - 8
 
În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.724. Dintre acestea, 1.037 sunt internate la ATI.
 
Din totalul pacienţilor internaţi, 236 sunt minori, 218 fiind internaţi în secţii şi 18 la ATI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările