45% dintre centrele fixe de vaccinare funcţionează la mai puţin de jumătate din capacitate. Ce măsuri vor fi luate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghiţă a făcut publice şi datele cu privire la evaluarea eficienţei centrelor de vaccinare fixe Foto / Alexandru Dobre
Gheorghiţă a făcut publice şi datele cu privire la evaluarea eficienţei centrelor de vaccinare fixe Foto / Alexandru Dobre

45% dintre centrele fix de vaccinare funcţionează la mai puţin de jumătate din capacitate, dar autorităţile nu doresc închiderea definitivă a lor.  Totuşi în 11 centre de vaccinare activitatea va fi sistată temporar, va fi redus programul de lucru în 127 de centre şi au fost închise 70 de fluxuri din centre de vaccinare cu activitare redusă, a declarat, marţi, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

Gheorghiţă a făcut publice şi datele cu privire la evaluarea eficienţei centrelor de vaccinare fixe, care arată că 45% dintre centrele fix de vaccinare funcţionează la mai puţin de jumătate din capacitate.

„Un alt element important pe care îl avem în vedere în toată această perioadă este evaluarea eficienţei centrelor de vaccinare fixe, tocmai pentru a avea un echilibru între resursele disponibile şi eficienţa şi numărul de persoane care sunt vaccinate în fiecare centru de vaccinare. 

Am finalizat în cursul săptămânii precedente evaluarea centrelor de vaccinare, a eficienţei lor, din circa 45% din cazuri, centrele vaccinau la mai puţin de jumătate din capacitatea fluxului. 

Tocmai de aceea am propus masuri către fiecare DSP judeţean, măsuri ţintite: fie de reducere a programului de lucru şi disponibilizarea echipelor mobile către activităţi de vaccinare cu sprijinul lor, în mod deosebit în rural sau alte tipuri de activităţi de vaccinare, de tip maraton sau alte evenimente, în locaţii atipice sau chiar sistarea temporară a activităţii pentru anumite centre.”, a declarat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă,

Medicul, a explicat că nu se doreşte închiderea definitivă a centrelor de vaccinare, deoarece nu se poate anticipa care va fi evoluţia din punct de vedere epidemiologic în următoarele luni.

„Nu ne dorim închiderea definitivă a centrelor de vaccinare pentru că este foarte greu de anticipat care va fi evoluţia din punct de vedere epidemiologic în următoarele luni şi atunci este important să avem şi resursa umană disponibilă dar să avem şi locaţia şi centrele care să fie pregătite, să fie reactivate la nevoie”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a menţionat că 11 centre de vaccinare activitatea va fi sistată temporar, va fi redus programul de lucru în 127 de centre  şi că au fost închise 70 de fluxuri din centre de vaccinare cu activitare redusă.

„ În urma propunerilor promite de la DSP-uri, în 11 centre de vaccinare activitatea va fi sistată temporar. De asemenea se reduce programul de lucru în 127 de centre de vaccinare şi de asemenea au fost închise 70 de fluxuri din centre de vaccinare care aveau peste trei sau patru fluxuri şi la care activitatea era redusă şi concordă cu numărul de fluxuri care au rămas active. La nivelul fiecărei centru de vaccinare va fi afişat programul de lucru, la loc vizibil, şi de asemenea va fi actualizat programul centrului de vaccinare şi în platforma naţională de programare a vaccinărilor.Fiecare DSP informează prin intermediul CNCAV Serviciul de Telecomunicaţii Speciale care face această actualizare a programului de lucru în centre, tocmai pentru a da posibilitatea celor care se programează să îşi aleagă un interval orar corespunzător”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Gheorghiţă a mai afirmat că programul în centre a fost redus la jumătate, fie în prima parte a zi, fie în cea de-a doua parte. De asemenea, cele 11 centre de vaccinare închise temporar sunt în judeţele Bihor, Giurgiu, Mehedinţi, Teleorman, Timiş şi Vâlcea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite