Aproximativ 4.400 de permise de conducere, reţinute în ultima săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controale în trafic, la nivel naţional FOTO Poliţia Română
Controale în trafic, la nivel naţional FOTO Poliţia Română

Aproximtiv 4.400 de permise de conducere au fost reţinute de poliţişti, în ultima săptămână, la nivel naţional în timpul unor razii pentru prevenirea accidentelor rutiere. Cele mai multe abateri au legătură cu viteza excesivă.

Conform IGPR, în perioada 7-13 iunie au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 4.394 de permise de conducere, dintre care 1.808 pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legal admisă, 516 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, 646 pentru depăşire neregulamentară. 

Alte 325 au fost ridicate pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, 437 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 662 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

.În perioada 7 – 13 iunie, la nivel naţional, poliţiştii rutieri au acţionat în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

În această săptămână, celor care au încălcat legislaţia, poliţiştii le-au aplicat 42.840 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe, 14.774 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, poliţişti au mai aplicat 1.857 de sancţiuni contravenţionale pentru abaterile săvârşite de biciclişti, 614 pentru abateri ale căruţaşilor, 637 pentru depăşiri neregulamentare, 506 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, precum şi 20.842 de sancţiuni pentru alte abateri prevăzute de codul rutier.

De asemenea, au fost retrase 1.669 de certificate de înmatriculare, pentru conducerea unor autovehicule având defecţiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligaţii legale. Tot în perioada 7 – 13 iunie au fost constatate 620 de infracţiuni.

Vă mai recomandăm şi:

Doi dintre agresorii activistului civic din Buzău au ajuns în arest. Cel de-al treilea, lăsat să plece acasă. Reacţia MAI VIDEO

Scutul de la Deveselu, punctul fierbinte al întâlnirii Biden-Putin

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri