VIDEO Vicepreşedintele Comisiei Europene îl apostrofează pe Tăriceanu. „I-am zis că aşa ceva nu se face! Nu poţi să o ataci personal pe şefa Înaltei Curţi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frans Timmermans

Într-un discurs ţinut în Parlamentul European, Frans Timmermans a dezvăluit că i-a atras atenţia preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, că „nu are voie să o atace pe preşedinta celei mai înalte curţi de justiţie!“.

Frans Timmermans a explicat, în contextul unei discuţii despre imunitatea lui Victor Ponta iniţiată în Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne, că România a progresat mult la capitolul Justiţie dar nu se află încă în ”punctul fără întoarcere”.

Pentru a arăta că îl preocupă situaţia din România, Timmermans a dat un exemplu concret. El a detaliat o discuţie pe care a avut-o la ultima vizită în România cu Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului.

„I-am spus că într-un stat de drept nu poţi să o ataci pe preşedinta celei mai înalte curţi! I-am spus foarte clar că aşa ceva nu se face! Şi el a făcut asta! Şi i-am zis direct că aşa ceva nu se face”.

Vicepreşedintele Comisiei Europene se referea la cererile şi atacurile repetate ale lui Călin Popescu Tăriceanu la adresa Liviei Stanciu, preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.  

Comisia Europeană va urmări cu atenţie amendamentele aduse Codului Penal pentru a se asigura că nu va exista un atac la adresa Justiţiei din România, a mai declarat prim-vicepreşedintele Frans Timmermans, în cadrul dezbaterii din Comisia LIBE a PE privind situaţia din România.

Vicepreşedintele Comisiei Europene îl umileşte pe Tăriceanu. ”I-am zis că aşa ceva nu se face!

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite