Valeriu Stoica: Anticipatele n-ar rezolva nimic. Florin Cîţu, dacă discută de anticipate, este iresponsabil şi vorbeşte împotriva interesului PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Stoica le spune liberalilor ceea ce nu vor să audă. FOTO Inquam Photos
Valeriu Stoica le spune liberalilor ceea ce nu vor să audă. FOTO Inquam Photos

Valeriu Stoica, fost preşedinte al PNL şi fost ministru al Justiţiei, a declarat pentru „Adevărul” că alegerile anticipate ar duce la agravarea situaţiei politice, iar pentru PNL ar constitui o problemă şi mai mare, pentru că liberalii ar putea pierde din mandate.

„Anticipatele n-ar rezolva nimic. Ar agrava criza existentă, ar duce la diminuarea semnificativă a ponderii PNL în Parlament. S-ar putea ca scorul luat după anticipate să fie atât de favorabil PSD-ului, încât să poată să facă guvernul numai cu UDMR şi cu celelale minorităţi din Parlament. Cel mai prost din anticipate ar ieşi PNL. Nici USR n-ar ieşi foarte bine. Partidele câştigătoare ar fi eventual PSD şi AUR”, a declarat pentru „Adevărul” Valeriu Stoca. 

Fostul preşedinte al PNL a precizat faptul că Florin Cîţu dă dovadăd e iresponsabilitate când aduce în atenţia soluţia anticipatelor pentru deblocarea situaţiei, pentru că liberalii ar fi dezavantajaţi: „Florin Cîţu, dacă discută de anticipate, este iresponsabil şi vorbeşte împotriva interesului PNL. Pentru că anticipatele în acest moment reprezintă o strategie perdantă pentru PNL, iar un preşedinte de partid nu ar trebui să vorbeacă în dauna propriului partid”. 

Valeriu Stoica este de părere că soluţia cea mai la îndemână de rezolvare a crizei politice este refacerea Coaliţiei în structura PNL, USR şi UDMR, însă cu un protocl bine pus la punct, prin care să existe soluţii şi pentru eventuale momente tensionate din viitor, fiind dat exemplul modul cum a procedat CDR, după criza politică de la începutul anului 1998, care potrivit fostului ministru al Justiţiei a durat circa două luni şi jumătate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite