UDMR este de acord cu desfiinţarea Secţiei speciale pentru magistraţi. PNL susţine aceeaşi idee

UDMR este de acord cu desfiinţarea Secţiei speciale pentru
magistraţi. PNL susţine aceeaşi idee

Csoma Botond, liderul grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaţilor  FOTO: Facebook Csoma Botond

Liderul UDMR din Camera Deputaţilor, Csoma Botond, a declarat că UDMR este de acord cu desfiinţarea Secţiei speciale pentru magistraţi (SIIJ), dar nu vrea ca atribuţiile secţiei să revină la DNA, ci să fie preluate de Parchetul general, printr-un department special. El a declarat  că a discutat şi cu „colegii din PNL”, care susţin aceeaşi idee.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Suntem de acord cu desfiinţarea Secţiei Speciale, dar le-am spus celor de la USR că nu suntem de acord ca aceste atribuţii să revină la DNA. Vrem garanţii că abuzurile petrecute în trecut să nu se repete. Soluţia ar fi să se înfiinţeze o structură în cadrul Parchetului general, sub controlul procurorului general sau a adjunctului desemnat de acesta”, a spus Csoma Botond pentru Maszol.ro.

Deputatul a amintit presupusele abuzuri ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a-şi susţine opoziţia faţă de revenirea atribuţiilor de investigare a magistraţilor la DNA: „Am văzut la DNA Bihor cum se fabricau dosare judecătorilor care nu erau de acord cu rechizitoriile DNA”, a mai declarat deputatul pentru aceeaşi publicaţie. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările