Traian Băsescu: „Pivniceru a fost o catastrofă la Ministerul Justiţiei“

Traian Băsescu: „Pivniceru a fost o catastrofă la Ministerul
Justiţiei“

Preşedintele Traian Băsescu FOTO Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri seară, la B1TV, răspunzând unei întrebări, că Mona Pivniceru a fost o catastrofă la Ministerul Justiţiei, precizând că aceasta a refuzat numirea Codruţei Kovesi şi a lui Daniel Morar în fruntea Parchetelor.

„O catastrofă, sincer să fiu. Eu am încercat să o conving de necesitatea continuităţii în încrederea în instituţiile din justiţie“, a spus preşedintele, adăugând că rocada Kovesi-Morar la conducerile Parchetului General şi DNA, pe care a propus-o lui Pivniceru, ar fi fost „o soluţie care ar fi salvat România“.

„Am avut eu cu ea dispute. Nu l-am întrebat nici pe domnul Voiculescu, nici pe domnul Vlasov, pentru că eu trebuia să discut cu ministrul. A fost o respingere totală a soluţiei care ar fi salvat România“, a spus Băsescu.

Şeful statului a mai spus că Pivniceru nu este „străină“ de problemele din CSM, printre care şi schimbarea lui Cristian Danileţ.

„Dacă vă spun numai relaţiile doamnei Pivniceru la Bruxelles şi anumite mişcări care au avut loc în CSM de care nu poate să spună că este străină“, a mai susţinut Băsescu.

Întrebat dacă se va rezolva problema numirii procurorilor având în vedere că premierul va prelua interimar portofoliul Justiţiei, Băsescu a răspuns: „Cred că vom găsi o soluţie“.

Mona Pivniceru şi-a înaintat demisia de la conducerea Ministerului Justiţiei, dar demisia şi decretul prezidenţial de reglementare a interimatului vor fi publicate în Monitorul Oficial după publicarea actelor normative aprobate de Guvern cu avizul ministrului, a anunţat premierul Victor Ponta.

Mona Pivniceru a fost numită, marţi, judecător la Curtea Constituţională, în urma votului dat de plenul Senatului.

Premierul Ponta va prelua interimar conducerea Ministerului Justiţiei.

Premierul a anunţat că, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, intenţionează să se întâlnească la începutul săptămânii viitoare cu preşedintele Traian Băsescu, iar marţi să discute şi cu secţia de procurori a CSM despre noii procurori pentru şefia Parchetului şi a DNA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: