Surse. PNL nu mai vrea să facă alianţă cu USR la Timişoara şi se îndreaptă spre PSD. Liberalii s-au răzgândit peste noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Nica, preşedintele CJ Timiş
Alin Nica, preşedintele CJ Timiş

Liberalul Alin Nica, preşedintele ales al CJ Timiş, a blocat acordul de colaborare dintre PNL şi USR pentru Consiliul Judeţean şi Consiliul Local, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Deşi cele două părţi erau foarte aproape să bată palma, Nica s-a răzgândit peste noapte şi le-a transmis celor din USR că aşteaptă mai întâi rezultatul alegerilor parlamentare, apoi va negocia o alianţă. PNL poate forma o majoritate în CJ Timiş şi cu PSD.

Decizia PNL este cu atât mai surprinzătoare cu cât Alin Nica are o relaţie foarte bună cu liderii Alianţei USR-PLUS ăn Timişoara. Potrivit surselor citate, Alin Nica „a fost răzgândit” de conducerea centrală a partidului, pe fondul tensiunilor dintre PNL şi USR din cauza numirii lui Florin Iordache la şefia Consiliului Legislativ.  

„„Nu am blocat acordul de colaborare dintre PNL şi USR pentru Consiliul Judeţean Timiş. Nu este adevărat. Noi am avut o întâlnire cu colegii de la USR-PLUS şi am convenit proiectele şi programul de guvernare locală atât la Consiliul Judeţean cât şi la Primăria Municipiului Timişoara pe care să îl sprijinim împreună.

Când a fost vorba de funcţii, acolo partenerii noştri s-au ridicat şi au plecat pentru că noi am spus că trebuie să ne mai gândim încă o săptămână pentru că am fost atacaţi în presă de colegii din USR. Cătălin Drulă ne-a atacat şi am zis că trebuie să se aşeze lucrurile, să avem o discuţie, nu să negociem sub tensiune. Noi nu i-am atacat deloc, ei ne-au atacat şi le-am cerut explicaţii. Asta a fost tot.  Aşteptăm să se calmeze colegii din alianţă şi săptămâna viitoare am propus să ne vedem din nou. Sper să accepte această întâlnire”, a explicat Alin Nica, citat de psnews.

În Consiliul Judeţean Timiş vor fi 37 de membri, cu tot cu preşedinte: 16 de la PNL; 10 de la USR-PLUS; 7 de la PSD-PPUSL şi 3 de la Pro România. Aşadar, PNL şi PSD ar putea form ao majoritate lejeră în Consiliul Judeţean Timiş.

În Consiliul Local, Alianţa USR-PLUS va avea la Timişoara 13 mandate. PNL are 9 mandate, PSD-PPUSL – 3 şi Pro România – 2. Teoretic, liberalii ar putea face majoritate şi în Consiliul Local alături de PSD. Primăria Timişoara a fost câştigată de candidatul USR PLUS Dominic Fritz, în detrimentul liberalului Nicolae Robu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite