Surse: Planul PNL pentru rezolvarea problemei pensiilor speciale pentru parlamentari

Surse: Planul PNL pentru rezolvarea problemei pensiilor speciale pentru parlamentari

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman. FOTO Mediafax

În contextul discuţiilor despre demisiile din Parlament ale aleşilor pentru a nu beneficia de pensii speciale, liberalii vor cere reînceperea dezbaterilor pe un proiect de lege iniţiat de Florin Roman în primăvară, prin care are loc eliminarea pensiilor de serviciu pentru parlamentari, au precizat surse politice pentru „Adevărul”.

Ştiri pe aceeaşi temă

USR a anunţat parlamentarii săi renunţă de marţi la pensiile speciale, PSD, prin vocea lui Marcel Ciolacu, au precizat că în ultimele zile ale mandatului îşi vor da şi ei demisiile. Surse liberale susţin că mutarea PNL va fi cererea scoaterii de la sertar a unui proiect al liderului deputaţilor, Florin Roman. 

Liderul liberal a depus în luna mai un proiect de lege prin care are loc eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Iniţiativa legislativă a fost lăsată într-un sertar al Comisiei juridice, fiind date până acum două avize favorabile doar de la Consiliul Legislativ şi Consiliul Economic şi Social. 

PNL, alături de PSD şi USR, au mai încercat să elimine pensiile speciale ale parlamentarilor în ianuarie, însă partidele au adoptat un proiect care a fost declarat neconstituţional de CCR. De altfel, toate cele trei partide ştiau că un asemenea proiect, în forma de atunci, nu avea cum să treacă de CCR. 

O alternativă la eliminarea pensiilor speciale a fost impozitarea lor drastică, iar un proiect de lege a dost adoptat de Parlament, dar a fost atacat la CCR de Avcoatul Poporului şi Curtea Supremă. Termenul pentru acest dosar este 8 decembrie, adică la două zile după alegeri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările