Surse. Noi piedici pentru coagularea dreptei. PLUS vrea musai Sectorul 5 pentru omul avocatului controversat Piperea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Dimitriu (dreapta), în campanie  Foto: facebook
Alexandru Dimitriu (dreapta), în campanie  Foto: facebook

În negocierile cu PNL şi USR pentru candidaţi comuni în Capitală, PLUS nu renunţă la Sectorul 5. Candidatul PLUS e Alexandru Dimitriu, asociat cu Gheorghe Piperea într-o firmă de avocatură. Piperea, invitat nelipsit la Antena 3, a cerut în instanţă suspendarea stării de alertă pentru că sunt încălcate drepturile cetăţenilor. ”Ce face un coleg de muncă sau un partener de la firma unde lucrează nu cred că e relevant”, spune Dan Barna.

Potrivit unor surse politice, negocierile dintre Alianţa USR-PLUS şi PNL s-au complicat din nou. Motivul? PLUS  vrea neapărat Sectorul 5 pentru Alexandru Dimitriu. Însă şi PNL îşi doreşte sectorul condus timp de 15 ani de Marian Vanghelie, prin urmare liberalii le-au oferit celor din USR-PLUS Sectorul 4. ”Diferenţa e esenţială: Daniel Băluţă e invincibil la Sectorul 4, în timp ce primarul PSD Daniel Florea poate fi învins de o alianţă a dreptei”, susţin surse politice pentru ”Adevărul”.

Candidatul liberalilor la Sectorul 5 este, deocamdată, Dan Croitoru, neacceptat însă de USR-PLUS pe motiv de integritate. Potrivit surselor citate, Ludovic Orban l-ar putea arunca în cursă pe Cristian Băcanu, liderul filialei PNL Sector 5, secretar de stat în ministerul Justiţiei. PNL crede că poate câştiga Sectorul 5 într-o alianţă de dreaptă, în contextul în care Cristian Popescu Piedone va rupe din voturile lui Daniel Florea. Piedone a condus Sectorul 4 până la tragedia de la Colectiv. Acum candidează la Sectorul 5 din partea PPUSL, partidul condus din umbră de Dan Voiculescu. 

Daniel Băluţă, primarul PSD al Sectorului 4, pleacă favorit în sondaje pentru al doilea mandat. Prin urmare, nici PNL, nici PLUS nu vor să intre în competiţie cu Băluţă. 

Candidatul PLUS la Primrăia Sectorului 5, Alexandru Dimitriu, e asociat într-o firmă cu controversatul avocat Gheorghe Piperea, cel care contestă măsurile de izolare şi carantină impuse de Guvernul Orban pentru a stopa răspândirea pandemiei. Întrebat, la Adevărul Live, dacă Dimitriu e partener cu Piperea, liderul USR Dan Barna a răspuns: ”Da, e un loc de muncă unde funcţionează. Este o realitate”.

Întrebat dacă, în aceste condiţii, Alexandru Dimitriu nu e un punct slab în negocierile cu PNL, Dan Barna a răspuns: ”Dacă ar fi să fim judecaţi fiecare dintre noi după iniţiativele bune sau proaste - proaste în cazul domnului Piperea, ca să nu fie niciun echivoc - ale şefilor noştri, nimeni nu ar avea nicio şansă. Haideţi să discutăm despre poziţionările domnului Dimitriu. Ce face un coleg de muncă sau un partener de la o firmă unde lucrează, nu cred că e relevant. Cum nu suntem vinovaţi de faptele buncilor sau altor rude. Discutăm despre un candidat care are susţinerea colegilor noştri din filială, un candidat căruia nu i se poate reproşa nimic din elementele reproşabile domnului Piperea”.

Preşedintele USR Dan Barna a explicat, la Adevărul Live, în ce stadiu sunt negocierile cu PNL pentru candidaţi comuni la sectoarele Capitalei. În niciun caz USR nu e de acord cu susţinerea candidaturii lui Dan Cristian Popescu la Sectorul 2, punctul nevralgic al discuţiei cu PNL. Dan Barna a vorbit şi despre conflictul cu Ana Ciceală, candidatul USR la Sectorul 3. Dacă nu bate palma cu PNL, USR speră să câştige măcar Sectorul 1.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite